Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Három ferencvárosi kapott többmeccses eltiltást

Az éllovas FTC-Telekom három játékosát tiltotta el több mérkőzésre a jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottsága.

A sereghajtó FEHA19 ellen nehezen, csupán hosszabbításban megnyert keddi, hazai találkozón elkövetett szabálytalansága miatt a fővárosi klub hokisai közül Jacob Crespi két, Yanick Turcotte és Jozef Hrabal négy-négy tétmérkőzést hagy ki.

A testület indoklása szerint Crespi „korongot már nem birtokló ellenfelével ütközött. Az ütközés során a könyökét olyan módon emelte meg, hogy azzal közvetlen ütést mért ellenfele fejére”. A játékvezetők az esetet nem szankcionálták, a bizottság azonban a fejre irányuló, sérülésveszélyes megmozdulás miatt eltiltotta a játékost.

Turcotte egy ütközés során ugyancsak közvetlen ütést mért könyökével ellenfele fejére. A bizottság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a FEHA19 játékosa a korongot már ellőtte, nem birtokolta azt. Ezért a találkozón 5+20 perces büntetést kapott. „Yanick Turcotte látható szándéka kizárólag ellenfele fejének támadása volt. A FEHA19 játékosát az ütközés olyan testhelyzetben érte, amikor magát védeni nem tudta, az eset során megsérült, a játékot folytatni nem tudta” – áll az indoklásban.

Hrabal egy ütközés során alsótestét kiterjesztve, térdét előretolva, nagy sebességgel ütközött ellenfelével, az FTC-Telekom játékosa a korongszerzésre nem tett kísérletet. „Az ütköző játékos felelőssége, hogy kontrollálja ütközésének pozícióját, sebességét, erejét és kerülje a hasonló veszélyes ütközéseket” – emeli ki a közlemény. Hrabal a gáncsolásért kétperces kisbüntetést kapott, a fegyelmi bizottság meglátása alapján a „kiemelten sérülésveszélyes megmozduláshoz” hasonló szabálytalanságok „kiemelten veszélyesek, egy játékos karrierjének végét is jelenthetik”.

Az eltiltásokkal együtt automatikus pénzbírság is jár, az FTC-Telekomnak összesen 1050 euró büntetést kell fizetnie.

Forrás és fotó: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)