Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Háromesélyes találkozó a Bajnokok Ligájában

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből négy csapat már most a legjobb nyolc között van, másik nyolcnak viszont párharcot kell vívnia a negyeddöntőbe jutásért. Így járt az RK Zagreb és a Montpellier is, akik egymást kapták ellenfélül.

A két együttes viszonylag hosszú idő után találkozik újra, legutóbb 2021 őszén mérkőztek. Akkor a BL csoportkörében találkoztak, s mindkétszer a franciák örülhettek. Októberben, idegenben 25-22-re, majd hazai pályán 24-23-ra győzték le a zágrábiakat.

Ami a sorozat idei kiírását illeti, a Zagreb az A csoportban lett ötödik. A horvátok a Kiel, az Aalborg, a PSG és a Kielce mögött futottak be, egy ponttal megelőzve a Szegedet. Hazai pályán kifejezetten jól szerepeltek: 4-2-1-es mutatóval zártak, csak a Kiel ellen szenvedtek vereséget.

A Montpellier számára hamar kiderült, hogy a Magdeburg-Barcelona-Veszrpém trió nem engedi oda a húsosfazékhoz, ami jelen esetben az automatikus negyeddöntőt érő első két helyet illeti. A többi csapatot viszont maguk mögé utasították a franciák, ezzel elérve a csoprot 4. helyét.

 

(Kiemelt kép: RK Zagreb/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)