Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Vismeg Zsombor

Háromgólos magyar siker Horvátország ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott három góllal legyőzte a házigazda horvát együttest kedden a zágrábi világkupa-selejtező utolsó fordulójában, így bejutott a sorozat Los Angeles-i fináléjába.

A meccs embere Zalánki Gergő volt, aki a 13 magyar gólból egymaga hetet dobott.

Eredmény, selejtező, A csoport (Zágráb), 5. forduló:

Magyarország – Horvátország 13-10 (2-1, 5-4, 3-2, 3-3)

A magyar góldobók: Zalánki 7, Manhercz 3, Nagy, Vigvári, Jansik 1-1

Jól kezdett a magyar együttes, melynek úgy tűnik, sikerült túltennie magát az amerikai csapattól elszenvedett kellemetlen hétfői vereségen. A csapat az első negyedben kiválóan védekezett, majd a periódus közepén Zalánki és Manhercz találataival kétgólos előnybe került. Az első szünetig ugyan a házigazda szépített, de Varga Zsolt együttese a második nyolc perc elején uralta a medencét, és három perc alatt három góllal növelte előnyét. A folytatásban magához tért a horvát gárda, s pontosabban játszott, a félidőre így kettőre csökkenteni tudta a különbséget (7-5).

A harmadik negyedben Manherczék kézben tartották a meccset, Zalánkira nem volt válaszuk a hazaiaknak, akik hiába futottak az eredmény után, hátrányuk három gólra nőtt a zárószakaszra (10-7).
Az utolsó periódus elején aztán a horvát csapat egy gólra felzárkózott, a hajrában viszont a magyarok voltak a pontosabbak, és végül 13-10-es sikert arattak, ami a napzáró olasz-amerikai találkozó eredményétől függetlenül döntőbe jutást ért.

Az I-es divízió A csoportjából a finálé házigazdája, az amerikai csapat mellett a két legjobb válogatott jut a döntőbe, Varga Zsolt gárdáját pedig csak az olaszok előzhetik meg az amerikaiak mellett.

Az I-es divízió B csoportjában a spanyolok, a görögök, a montenegróiak, a szerbek, a georgiaiak és az ausztrálok szerepelnek Podgoricában.

A II-es divízió selejtezője május 1-től 7-ig Berlinben lesz. A döntőbe az I-es divízió hat, valamint a II-es divízió két legjobb csapata jut be.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/waterpolo.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)