Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Vasas Óbuda

Háromszettes Vasas-vereség Olaszországban

A Vasas Óbuda a papírformának megfelelően 3-0-ra kikapott a tavasszal döntős olasz Conegliano otthonában a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán, szerdán Olaszországban.

A magyar bajnok a következő körben, december 20-án a lengyel Rzeszów ellen folytatja BL-szereplését Budapesten, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló:

A. Carraro Imoco Conegliano (olasz) – Vasas Óbuda 3-0 (15, 17, 19)
—————————————————————-
a legeredményesebb játékosok: Haak 18 pont, De Kruijf 12, illetve Bannister 12

A jövő heti klubvilágbajnokságra készülő, hazaiakat edző Daniele Santarelli – aki másfél hónapja a szerb női válogatott szövetségi kapitányaként világbajnoki címet ünnepelhetett – a liberó Monica de Gennarót leszámítva legerősebb kezdőcsapatát küldte pályára, ami az első szettben meg is látszott: a Vasas jó ideig csak az ellenfél hibáiból tudott pontot szerezni, és gyenge nyitásfogadása mellett támadásban is sokat hibázott. A játszma derekán volt egy jó sorozata a magyar bajnoknak, aminek köszönhetően tízpontos hátrányát megfelezte, de a hajrá a hazaiaknak sikerült jobban.

A második felvonásban jobban teljesített a Vasas, amely sokáig egy-két ponton tudta tartani a világsztárokkal teletűzdelt hazai csapatot. A Conegliano a svéd Isabelle Haak vezérletével magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, ellépett vendégétől és végül simán duplázta meg előnyét.

A harmadik felvonásba sem változott jelentősen a mérkőzés képe: a Vasas ugyan mutatott szép dolgokat támadásban és védekezésben is, hosszú távon nem volt képes tartani a jóval magasabb szintet képviselő olasz bajnok tempóját, így végül három szettben alulmaradt.

A 83 perces találkozó legjobbja Haak volt 18 ponttal, a fővárosiaktól az amerikai Taylor Bannister 12 pontig jutott.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/vasasroplabda
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)