Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Kajak-Kenu

Hat arannyal nyitott a magyar csapat

A magyar versenyzők hat arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szereztek péntek délelőtt, az olaszországi Auronzóban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokág első döntős napján. Ehhez késő délután további két aranyat tettek hozzá.

A 16 finálé mindegyikében volt magyar hajó, és mind a négy K-4-es döntőben a magyarok szerezték meg a győzelmet.

A magyar szövetség honlapjának tudósítása szerint a fiatalabb korosztályban megvédte címét a Kiss Ágnes, Molnár Csepke kenus duó 500 méteren, a kajaknégyeseknél pedig a Bauer Zita, Tölgyesi Flóra, Horváth Kata, Szegedi Angelina női és a Samu Péter, Kollek Bálint, Hidvégi Zalán, Tamás Gergő alkotta férfi kvartett nyert.

Ugyancsak az ifjúságiaknál Juhász István, illetve Sárkány Réka C-1-ben, Szegi Zsombor és Soltész Péter pedig C-2-ben szerzett ezüstérmet 1000 méteren. A Gazdag Marcell, Mircse Zoltán Iván kajak kettes harmadikként zárt, szintén egy kilométeren.

Az U23-asoknál az Opavszky Márk, Szendy Maximilián, Keller Gergő, Tamási Zsombor és a Szellák Szabina, Rugonfalvi-Kiss Janka, Dráviczki Dóra, Csikós Zsóka összeállítású négyes diadalmaskodott, s ugyancsak a dobogó legfelső fokára állhatott fel Zagyvai Borka (C-1 1000 m).

Opavszky Réka és Gönczöl Laura a második helyen végzett C-2 500-on, a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás kajak kettes címvédőként ért célba harmadikként 1000 méteren, a kenusok hasonló számában pedig Fodor Nicholas és Horváth Márton szerzett bronzérmet.

Pénteken késő délután az 5000 méteres ifjúsági vegyes váltókat rendezték meg a vb-n: a kenusoknál és a kajakosoknál is magyar győzelem született, előbbiben Lugosi Gergely és Benkucs Kíra, utóbbiban Kaed Ádám és Debreczeni Lora bizonyult a legjobbnak. Az ezúttal debütáló számban – a magyar szövetség beszámolója szerint – a férfi és a női versenyző 1250 méterenként váltja egymást, a váltás a futószakasz során történik.

A többi fináléra szombaton és vasárnap kerül sor.

Forrás: MTI; Fotó: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)