Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Kaposvár

Hat év után újra bajnok a Kaposvár

A Kaposvár nyerte a férfi röplabda Extraligát, miután a döntő szombati, negyedik mérkőzésén harmadszor is legyőzte a MÁV Előrét, ezzel lezárta a párharcot.

Az immár 19-szeres aranyérmes Kaposvár – amely a Magyar Kupában ezüstérmet szerzett – legutóbb 2017-ben volt bajnok, azóta három ezüst- és egy bronzérem a mérlege az élvonalban.

A második helyen végző MÁV Előre újoncként már a döntőbe jutással is bravúrt ért el.

Férfi Extraliga, döntő, 4. mérkőzés:

Fino Kaposvár – MÁV Előre – Foxconn 3-0 (19, 22, 16)

a legjobb pontszerzők: Baróti 15, Quevedo Hernández 13, illetve Doda 14, Koci 13
A párharcot 3-1-re a Kaposvár nyerte.

A két csapat első két mérkőzésén a somogyiak egyformán 3-0-ra győztek, hétfőn azonban hazai 3-1-es diadalával szépített a MÁV Előre, amelyben ezúttal is az előző találkozón remekül röplabdázó Bibók Balázs játszott feladóátlóként. Feladóposzton annak ellenére is a válogatott kerettag Szabó Vilmos kezdett, hogy legutóbb az albán Amarildo Deliu csereként beállva játszott jól.

A csapatokat újra kétezernél is több néző várta a Kaposvár Arénában.

Az első szettet a korábbi válogatott Baróti Árpád vezérletével jól kezdte a somogyi csapat, de rendkívül sok volt a ki nem kényszerített hiba mindkét oldalon. A vendégeknél ezúttal is az albán Redjo Koci játszott kiemelkedően, gyakorlatilag egyedül tartotta ekkor meccsben a vendégeket, erre azonban csak átmenetileg volt képes, mert a túloldalon több ponterős játékos is akadt. A fehérváriak edzője, Dávid Zoltán a hajrára behozta Deliut, de a Kaposvár a kubai Hermes Quevedo Hernández pontjaival ezen a mérkőzésen is megnyerte a nyitófelvonást.

A második játszmában villámrajtot vett a nyitásokban sokat javuló MÁV Előre, melyet Bibók, valamint a harmadik albán Leonardo Doda vett a hátára. Ötpontos hátrányban újított a Kaposvár, támadóik nagy nyomást helyeztek a vendégekre, akiknek játékosai egyre többet rontottak, így 8-13-ról 17-16 lett. A cseh Lukas Bartunek remekül szervezte a Fino játékát, együttese pedig végig megtartotta egy-kétpontos előnyét, majd Baróti támadása után egy szettre került a bajnoki címtől.

A harmadik etap első harmadában Baróti termelte a pontokat hazai oldalon, társai pedig szintén nem hibáztak, így amikor a székesfehérváriak rontottak néhányat, három ponttal meglépett a Kaposvár, amely 15-14-nél úgy nyert meg egy labdamenetet, hogy a vendégek közül egyszerre ketten próbálták megtámadni a labdát. Ettől szemmel láthatóan elbizonytalanodtak a MÁV Előre játékosai, a hazaiak 19-14-re elhúztak, kisvártatva pedig Baróti vezérletével – a nézők álló vastapsa mellett – kezdődhetett az ünneplés.

A 81 perces összecsapás legjobbja a 15 pontos Baróti volt.

A kaposváriak azok után ünnepelhetnek aranyérmet, hogy az alapszakaszt 8/6-os győzelmi mutatóval csak az ötödik helyen zárták, így a középszakaszban az alsóházban szerepeltek. Az együttes januárban szerződtette Barótit és Bartuneket, ami kulcsfontosságúnak bizonyult.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)