Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
waterpolo FTC

Hatalmas csatában maradt alul Belgrádban a Ferencváros

A Ferencváros nagy csatában, 14-13-as vereséget szenvedett a szerb Novi Beograd vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 9. fordulójában, a B csoport csúcsrangadóján.

Az FTC így továbbra is harmadik a nyolc csapatos csoportban, ahonnan az első négy helyezett kerül be a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport, 9. forduló:

Novi Beograd (szerb) – FTC-Telekom Waterpolo 14-13 (4-3, 5-5, 2-4, 3-1)

a magyar csapat gólszerzői: Jansik Sz. 4, Varga Dé. 3, Damonte, Argiropulosz 2-2, Merkulov, Molnár E. 1-1

A két csapat másfél hónappal ezelőtt a Komjádi Uszodában találkozott egymással, akkor az előző kiírásban bronzérmes zöld-fehérek 14-12-re múlták felül szerb riválisukat, akik a sorozat legutóbbi nyolcas döntőjében a második helyen végeztek.

A házigazda belgrádiak kezdték jobban az összecsapást, gyorsan elmentek három góllal, de a Ferencváros összeszedte magát és Jansik Szilárd, valamint Varga Dénes vezérletével 50 másodperccel a negyed vége előtt egyenlített. A szerbek azonban egy szépen megjátszott emberelőnyből góllal zárták a szakaszt.

A második negyedben a hazaiak többször is két góllal „meglógtak”, de az FTC rendre visszajött. Egy perccel a nagyszünet előtt Sztilianosz Argiropulosz ötméterest hibázott, amit a Novi azonnal büntetett, de Jansik gondoskodott arról, hogy a zöld-fehéreknek csak minimális legyen a hátránya, a dudaszó pillanatában egy csodálatos ejtéssel talált be jó nyolc méterről.

A harmadik negyed elején fordított a magyar bajnok és kupagyőztes, a tarthatatlan Jansik három passz után értékesítette az előnyt, amivel a mérkőzés során először vezetett a magyar csapat, de a szerbek egyenlítettek. Az utolsó nyolc percre viszont a Ferencváros fordulhatott előnnyel Argiropulosz gyönyörű ejtését követően, amely 5 másodperccel a dudaszó előtt hullott a hálóba.

A zárófelvonásban majd öt percet kellett várni az első gólra, addig gyakorlatilag megszakítás nélkül úsztak fel-alá a csapatok. Az első gólt a hazaiak egy megúszásból szerezték, majd másfél perccel a vége előtt Alvaro Granados bombájával újra átvették a vezetést. A Ferencváros egyenlíthetett volna, Jansik gyönyörűen szakadt el emberétől, de rendkívül nehéz helyzetből, egy védővel – szó szerint – a nyakán kellett lőnie, a labda pedig megállt a vízen. A válogatott kiválóságát ráadásul a visszaúszás közben kiállították, ezt pedig értékesítették a szerbek, eldöntve ezzel a mérkőzést. Húsz másodperccel a befejezés előtt Molnár Erik közeli góljával alakult ki a 14-13-as végeredmény.

Varga Zsolt együttese a következő fordulóban, március 21-én a német Spandau Berlint látja vendégül.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/fradivizilabda
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)