Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Australian Open

Hatalmas magyar siker az Australian Open nyitányán

Szombatról vasárnapra virradó éjjel megkezdődött Melbourne-ben az év első Grand Slam tornája, az Australian Open. Noha az időeltolódás miatt a találkozók többségét magyar idő szerint éjszaka és hajnalban játsszák, érdemes figyelemmel kísérni a mérkőzéseket, ugyanis nem kevesebb mint három férfi teniszezőnk is kvalifikálta magát a 128-as táblára.

Azt már a selejtezők előtt tudtuk, hogy ketten, Marozsán Fábián és Fucsovics Márton a világranglista helyezésük alapján biztos résztvevői lesznek a tornának, ám kellemes meglepetésre, pályafutása során először Valkusz Máté is ott lehet a főtáblán, miután győzelemmel zárta mindhárom selejtezős meccsét.

A tenisz szerelmesei izgatottan várták a múlt heti sorsolást, ám Fortuna istenasszony nem volt túl kegyes a magyar játékosokhoz. Legalábbis akkor még így gondolta a szakértők nagy része. Persze nincs mit csodálkozni ezen, Marozsán az egykori US Open győztes, horvát Marin Cilicet, Fucsovics a korábban világbajnokságot nyerő bolgár Grigor Dimitrovot, míg Valkusz a világranglista 45. helyén álló ausztrál Max Purcellt kapta ellenfélül.

Marozsán már a nyitónapon pályára lépett, és ahogy azt tőle tavaly már megszokhattuk, nem esett hasra a nagynevű riválisa előtt (gondoljunk csak az Alcaraz elleni bravúros diadalra). Már az első játszma álomszerűen alakult, ugyanis Fábián nem kevesebb mint háromszor vette el az egyébként kiváló adogató hírében álló hórihorgas horvát szervagémét. Miután a második felvonás nem alakult jól, és Cilic egyenlített, sokan félteni kezdték a magyar fiút, ám Marozsánt nem olyan fából faragták, hogy egy ilyen balul sikerült szett elbizonytalanítsa. A harmadik játszmában visszatért az igazi énjéhez, kétszer breakelt, és 6-2-vel visszavette a vezetést.

A negyedik felvonás egészen más forgatókönyvet tartogatott, tudniillik sokáig mindketten hozták a saját adogatásaikat, és már úgy festett, hogy tiebreakben dől el a szett sorsa. A magyar fiú viszont másképpen gondolta, és 6-5-ös vezetésénél egy maratoni hosszúságú játék végén feltette a pontot az i-re, és legyőzte a horvátok legendás bajnokát.

Csodálatos siker volt, amelyre méltán lehetünk büszkék, de ahogy Fábián elmondta, mától már csak a következő összecsapás, az argentin klasszis, Cerundolo elleni párharc lebeg a szeme előtt.

Mi is nagyon várjuk ezt a mérkőzést, de addig még van egy kis dolgunk. Hétfőről keddre virradóra, ki kell szurkolunk a másik két honfitársunk győzelmét. Mindketten magyar idő szerint éjjel fél háromkor kezdenek, és reményeink szerint Marci és Máté is csatlakoznak Fábiánhoz a legjobb 64 mezőnyében.

Sok sikert, fiúk!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)