Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Fehérvár - Újpest

Hátrányból fordítva győzte le a Fehérvár az Újpestet

A Fehérvár FC hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Újpest FC-t szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Győzelmével a Fehérvár a tabella ötödik helyére lépett előre.

OTP Bank Liga, 12. forduló: Fehérvár FC – Újpest FC 2-1 (0-1)

Sóstói Stadion, 4990 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: L. Kastrati (80.), Karamoko (89.), illetve Ambrose (8.)
sárga lap: Schön (39.), Christensen (81.), L. Kastrati (85.), illetve Kosanovic (32.), Tajti (39.), Ambrose (49.)

Fehérvár: Tóth B. – Bese (L. Kastrati, 60.), Csongvai, Serafimov, Gergényi, Schön (Spandler, 90+1.) – Katona M., Christensen, Flores (Kalmár Zs., 60.) – Szabó L. (Karamoko, 88.), Kodro

Újpest: Nikolic – Pauljevic, Hall, Kosanovic, L. R. Kastrati – Onovo (Sasere, 91.), Tajti – Kiss T. (Ganea, 91.), Mörschel (Mack, 91.), Csoboth (Simon K., 91.) – Ambrose

Kihagyott fehérvári ziccerrel és újpesti góllal kezdődött a találkozó. Ezt követően a vendégek játszottak fölényben, majd fokozatosan átvette a játék irányítását a Fehérvár, de mezőnyfölényét a szünetig nem tudta kihasználni.

A fordulást követően ismét jóval veszélyesebb volt az Újpest, egyszer a felső léc mentette meg a Vidit a góltól. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is a játékrész felétől kezdeményezőbbé vált a hazai gárda és Lirim Kastrati révén egyenlített. Nyílttá vált a meccs, mindkét együttes ment előre a győzelemért, amely a székesfehérváriaknak jött össze: Mamoudou Karamoko első labdaérintéséből bombázott a kapuba, három ponthoz juttatva ezzel csapatát.

Forrás: MTI; Fotó: https://www.facebook.com/ujpestfootballclub
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)