Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Home Nations Series

Home Nations Series

A múlt vasárnap végre-valahára beindult az igazi nagyüzem a profi sznúkeresek 2022-2023-as szezonjában.

A legutóbbi, lássuk be enyhén szólva is elbaltázott (kiemelés nélküli, véletlenszerű sorsolásos, csupán három nyertig tartó) British Open és a mindössze nyolc versenyzővel lezajlott, meghívásos Hongkong Masters után végre igazi pontszerző verseny vette kezdetét, mégha csak a selejtezőkkel is.

A Scottish Open a már megszokott, négy versenyből álló Home Nations sorozat (Scottish, Northern Ireland, English, Welsh Open) egyik állomásaként került be a versenynaptárba, és immár hat napja folyamatosan lázban tartja a sznúker szerelmeseit.

A selejtezőket, amelyre 128 játékos nevezhetett a közép-angliai Cannock városában rendezik meg, és mindössze egyetlen körből áll, hogy a győztesek november 28-ától már a főtáblán folytathassák a küzdelmeket.

A legjobbak (Ronnie O’Sullivan, Mark Selby, Judd Trump, John Higgins, Neil Robertson vagy Mark Williams) felmentést kaptak erre a hétre, ők majd az Edinburghban zajló fő verseny előtt selejteznek, a szövetség ezzel is próbálja kiszolgálni a helyi publikumot.

A torna összdíjazása nem kevesebb, mint 427 000 angol font, amelyből a majdani győztes nyolcvanezret tehet zsebre.

A címvédő a belga Luca Brecel, aki a tavalyi döntőben ellenállhatatlan játékkal győzte le a négyszeres világbajnok skót klasszist, John Higginst.

A mostani kvalifikációs eredmények nagyjából a papírforma szerint alakultak, az eddig asztalhoz álló legnagyobb nevek sikerrek vették az első akadályt, így Ding Junhui, Ali Carter, Ricky Walden, Joe Perry vagy az iráni Hossein Vafaei is ott lesznek a főtáblán, bár utóbbi nem kis szerencsével, és az ellenfele, Ian Burns óriási hibájának köszönhetően (az angol 3-2-es vezetésről és 62-0-ról kapott ki, úgy, hogy esélyesebb riválisának már sznúker kellett a fordításhoz, vagyis az életben maradáshoz)   úszta meg a vereséget.

Ám éppen az ilyen apróságok különböztetik meg a topjátékosokat a lejjebb rangsoroltaktól, és ki tudja, talán néhány hét múlva éppen az ázsiai klasszis emelheti majd magasba a serleget.

Addig azonban még sok víz lefolyik a skóciai Leith folyón, olyannyira hogy vasárnap már a Home Nations első igazi főtáblás állomása, a Northern Ireland Open is kezdetét veszi.

Ezen a viadalon is a mérkőzések egészen a negyeddöntőkig négy nyert frémig tartanak, ahol már ötöt, az elődöntőben hatot, a fináléban kilencet kell nyerni a győzelemhez.

A vasárnap kezdődő tornát az Eurosporton követhetjük figyelemmel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)