Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Horvát és német csapat vívja az EL legszorosabbnak tűnő párharcát

A tavasszal a legtöbb európai kupasorozat már az egyenes kieséses szakaszához ért. Nincs ez másként a férfi kézilabdában is. Kedden az Európa-liga negyeddöntős párharcainak első mérkőzéseit rendezik meg. A bukmékerek megítélése szerint a legszorosabb párharc a horvát Nexe és a német Rhein-Neckar Löwen között várható.

A párharcot a Nexe kezdheti hazai pályán, amely az első csoportkörben megnyerte kvartettjét. A második csoportkörben már kevésbé volt domináns, a Skjern-Gorenje-Savehof trió mellől csoportharmadikként kvalifikált a legjobb nyolc közé. Eközben a horvát bajnokság playoffjában a döntőbe jutásért, vagyis az első két hely valamelyikének megszerzéséért küzd.

A Rhein-Neckar hazai porondon koránt sem fest jól, igaz, a világ legerősebb bajnokságaként számon tartott Bundesligában vitézkedik. A Löwen a 13. a német bajnokságban, legutóbb, hétvégén hiába tartotta sokáig egész jól magát, végül nyolc gólos vereséget szenvedett a listavezető Füchse Berlin ellenében.

Ami az Európa-ligát illeti a két csoportkörben egy-egy második helyet ért el. Előbb a Nantes-tal kéz a kézben, 10-10 ponttal masíroztak tovább, majd a második kvartettben is így tettek. A Nexe ellen ugyanakkor a bukik szerint igen szoros mérkőzésre van kilátás.

 

(Kiemelt kép: Rhein-Neckar Löwen/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)