Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
DVTK

Hosszabbításos olaszországi vereséggel kezdett a DVTK

Az újonc DVTK két másodperccel a rendes játékidő vége előtt még vezetett, de hosszabbítás után kikapott az olasz Schio vendégeként csütörtökön a női kosárlabda Euroliga 2022/23-as idényének az első fordulójában.

Eredmény:

1. forduló, B csoport:

Schio (olasz) – DVTK-Hun-Therm 90-82 (28-17, 13-21, 19-16, 14-20, 16-8) – hosszabbítás után 

A Diósgyőr a hónap elején, odahaza rendezett selejtező minitornán harcolta ki a részvételt, és harmadszori nekifutásra került fel az Euroliga főtáblájára. Völgyi Péter vezetőedző együttese gyengén nyitott Schióban, ám a második negyedet egy 14-2-es rohammal kezdte, mellyel átvette a vezetést.

Innentől fej fej mellett haladtak a csapatok, a nagyszünetben 41-38 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után az olaszok őrizték előnyüket, az utolsó játékrész 60-54-ről indult. Ebben újra elkapta a fonalat a magyar bajnoki bronzérmes, és egy 13-2-es szakasz révén ismét előnybe került. Egy perccel a vége előtt 69-69 volt az állás, hét másodpercnél pedig a montenegrói Milica Jovanovic nyolcméteres triplájával 74-70-re vezettek a vendégek. Az ellenfél három büntetőhöz jutott, melyből kettőt bedobott (72-74), majd két másodperccel a dudaszó előtt egy rossz miskolci bedobás után kiegyenlített a Schio (74-74), így jöhetett a hosszabbítás.

Az ötperces ráadás már egyértelműen a lendületbe jövő hazaiak fölényét hozta, így ők kezdték meg győztesen a szezont.

A DVTK egy hét múlva a belga Mechelent fogadja.

Forrás: MTI; Fotó: DVTK.eu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)