Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Húsvét hétfői meccsdömping a Serie A-ban

Öt mérkőzést is rendeznek Húsvét hétfőn az olasz labdarúgó bajnokságban. Két alsó házi rangadó mellett három élcsapat is pályára lép, akiknek mindegyike az európai kupaporondot érő helyekre ácsingózik. A papírforma szerint sem az Inter, sem a Bologna, sem a Roma nem áll megoldhatatlan feladat előtt.

A játéknapot a Serie A idei meglepetéscsapata, a Bologna indítja, amely a sereghajtó, már szinte biztosan kieső Salernitanát fogadja. Amíg Thiago Motta együttes – bőven túlszárnyalva az előzetes elvárásokat – jelenleg a BL-indulást érő negyedik helyet birtokolja, addig a salernóiak helyzete szinte reménytelen. Mindössze 14 pontjuk van, ami tizeneggyel kevesebb a már bennmaradó helyen álló Empoliénál.

A legirigylésreméltóbb helyzetben az Inter csapata van: Simone Inzaghi tanítványai utcahosszal vezetik a tabellát. Üröm az örömben, hogy sem a kupában, sem a Bajnokok Ligájában nincsenek már versenyben, így minden erejükkel koncentrálhatnak a bajnokság megnyerésére. Ehhez a fentebb említett Empoli ideális ellenfél lehet, a bukmékerek nem is várnak túl sokat a vendégségbe érkező kiscsapattól.

A fogadóirodák szerint a legkiélezettebb meccsre a Roma számíthat. A fővárosiak Daniele De Rossi vezetőedzői kinevezése óta javuló tendenciát mutatnak, így esélyesei a Lecce elleni mérkőzésnek. A kiscsapatnak ugyanakkor nagyon kellenek a pontok, hiszen dacára annak, hogy 13. a tabellán, csak három pontra vannak a már kiesést jelentő helyezésektől.

 

(Kiemelt kép: Getty Images)

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)