Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Női kosár Eb-selejtező

Huszonegy játékos a magyarok bő keretében

Székely Norbert, a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya 21 fős bő keretet hirdetett csütörtökön a június 15-én kezdődő Európa-bajnokságra.

„A fiatalokkal, illetve azokkal a játékosokkal kezdjük meg a munkát, akik az évad közben kevésbé kaptak nagy terhelést, akár kevesebb mérkőzést is játszottak. Ennek megfelelően frissebbnek, pihentebbnek tűnnek” – nyilatkozott a wbasket.hu szakportálon Székely.

Hozzátette, az évad során többet foglalkoztatott játékosok május 10-én csatlakoznak a kerethez. A csapat május 16-án és 17-én Szlovéniában játszik edzőmérkőzést a házigazdákkal, majd reményei szerint a portugálok és a spanyolok ellen zárják a felkészülést, de addig még nagyon sok munka vár a nemzeti együttesre.

A szakember az M1 aktuális csatorna megkeresésére elárulta, hogy az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) amatőr játékosbörzéjén draftolt Juhász Dorkával pár napja beszélt utoljára, de akkor még nem dőlt el, mikor kell Minnesotában lennie.

„Most várunk és megnézzük azt, hogy milyen lehetőségek nyílnak előtte a WNBA tekintetében” – mondta, majd hozzátette: „amikor ott már tisztán fog látni, akkor ismét beszélünk, és nagyon remélem, hogy akkor már a keret rendelkezésére tud állni.”

Az izraeli-szlovén közös rendezésű kontinenstornán a magyar válogatott a D csoportban szerepel majd Ljubljanában, ahol Szlovákia, Törökország és Szerbia együttese lesz az ellenfele.

„Ez nem egy álomsorsolás, de egy olyan, amelynél joggal reménykedhetünk, hogy mérkőzést vagy mérkőzéseket nyerünk, és ezzel bejutunk a legjobb 12-be az Európa-bajnokságon” – erősítette meg a kapitány.

A magyar válogatott 21 fős bő kerete: Aho Nina, Cyesha Goree, Dombai Réka, Dubei Debóra (csapatkapitány), Dúl Panka, Határ Bernadett, Horváth Bernadett, Juhász Dorka, Kányási Veronika, Kiss Angelika, Kiss Virág, Lelik Réka, Madár Eszter, Mérész Beatrix, Miklós Melinda, Ruff-Nagy Dóra, Studer Ágnes, Tóth Franka, Török Ági, Varga Alíz, Wentzel Nóra

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)