Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Idegenben nyert a Veszprém

Tegnap lejátszották a kézilabda bajnokság döntőjének első mérkőzését teltház előtt Szegeden, amelyet egy végig kiélezett mérkőzésen a Telekom Veszprém nyert meg 29:28-ra. Ezzel nagyon megnőtt az esélye a bajnoki cm megszerzésére.

A mérkőzés első félidejében remekül játszott a Szeged, 1 gólos előnnyel zárták a kékek az első 30 percet. Ha jobban lövik a hétmétereseket, ziccereket, akkor akár komoly előnyt is kiharcolhattak volna az első játékrészben.

Szeged, 2022. június 3. A veszprémi Andreas Nilsson (b) és Petar Nenadic (b4), valamint Kent Robin Tonnesen (b2) és Nik Henigman (b3), a szegedi csapat játékosai a férfi kézilabda NB I döntõjének elsõ, Pick Szeged – Telekom Veszprém mérkõzésén a szegedi Pick Arénában 2022. június 3-án. A Veszprém 29-28-ra gyõzött. MTI/Kovács Anikó

A második félidőben feljavult Corrales teljesítményes ennek ellenére 3 gólosra nőtt a Szeged előnye. Az 50. percben érte utol a Veszprém a Szegedet. A mérkőzés végig nagyon izgalmas volt, nagyon szép megmozdulásokkal, akciókkal, de nagyon sok volt a hiba és a kimaradt ziccer is.

Szeged, 2022. június 3. A veszprémi Ligetvári Patrik (b) és Blaz Blagotinsek (j), középen Dean Bombac, a szegedi csapat játékosa a férfi kézilabda NB I döntõjének elsõ, Pick Szeged – Telekom Veszprém mérkõzésén a szegedi Pick Arénában 2022. június 3-án. A Veszprém 29-28-ra gyõzött. MTI/Kovács Anikó

Az elmúlt hetekben harmadszor játszott egymás ellen. Mindegyik meccsen jó pár hetest kihagyott a Szeged, ezen a meccsen 10-ből 5-öt. Ez óriási luxus, ez nem fér bele ilyen szoros, kiélezett meccsen. Jövő szombaton lesz a visszavágó. Nehéz elképzelni, hogy a Szeged újra nyerni tudjon Veszprémben.

Szeged, 2022. június 3. A nyertes veszprémi csapat játékosai a férfi kézilabda NB I döntõjének elsõ, Pick Szeged – Telekom Veszprém mérkõzése után a szegedi Pick Arénában 2022. június 3-án. A Veszprém 29-28-ra gyõzött. MTI/Kovács Anikó

Amit még mindenképp érdemes megjegyezni, a Veszprémnek ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége a Kielce ellen a kölni Final 4-on. Ez a forma elég volt most, de a Kielce talán most a legjobb csapat a világon, ellenük csak a tökéletes játék lehet elég, de lehet, hogy még az sem.

Fotó és grafika: MTI/Kovács Anikó
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)