Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Carlos Alcaraz

Íme, minden idők legfiatalabb világelsője

Nem akármilyen tétért játszottak a küzdő felek ma este az amerikai nyílt teniszbajnokság, vagyis az US Open férfi döntőjében, a teniszezők 2022-es idényének utolsó Grand Slam tornáján.

A két fiatal trónkövetelő, vagyis a norvég Ruud, illetve a spanyol Alcaraz célja kettős volt. Megnyerni életük első Grand Slam trófeáját, és ugyanezzel a lendülettel bezsebelni a világelsőséget is.

Nos, ez a bravúr a fiatalabb játékosnak, vagyis Alcaraznak négy szettben sikerült, aki írd és mondd tizenkilenc évesen és négy hónaposan lett a világ legjobb játékosa.

Nem akarok elkeseríteni egy teniszrajongót sem, de ez a spanyol tinédzser nem rövid időre, hanem hosszú évekre ült most fel a teniszvilág  trónjára.

A játékának nincs gyenge pontja, egészen más sebességgel játszik mint a mezőny többi játékosa, beleértve Nadalt és Djokovicsot is.

Aki fent maradt és végignézte a döntőt, az csodát láthatott. Igazi teniszcsodát. De ez már nem meglepetés. Aki tizennégy évesen látta a spanyol csodagyereket, és van valami fogalma a játékról, egyből tudta, hogy egy leendő világelső van a szemei előtt.

A lábmunkája, a tenyerese, a fonákja, a röptéje, a szervája, és legfőképpen a feje, a mentális képessége, a győzni akarása mind-mind azt vetítik előre, hogy az a bizonyos huszonhárom Grand Slam győzelem, amely most a rekord, pusztán idő kérdése, hogy megdől.

Pedig Carlos Alcaraz Garfia még csak egynél tart…

De nézettek csak a szemébe.

Lesz az huszonöt. Vagy talán még több is.

Hamarabb mint gondolnánk…

Fotó: Corey Sipkin/AFP/Getty Images
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)