Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Sznúke VB legjobb négy 2022

Immár a döntő a tét

Szerda este befejeződtek a 2022-es sznúker-világbajnokság negyeddöntői, és a szakemberek már az éjjel nekiálltak, hogy átrendezzék a verseny helyszínéül szolgáló sheffieldi Crucible Theatre küzdőterét, az elődöntöktől fogva ugyanis az addigi kettő helyett csupán egy asztalon folyik majd a játék.

A vébék történetében most fordult elő első ízben, hogy a négy közé csupa olyan versenyző jutott be, akik korábban már megnyerték a sportág legrangosabb versenyét, rádásul közülük hárman már többször is felemelhették a díszes trófeát.

Egy -egy szezon előtt évek óta azt halljuk, hogy eljött az idő, a fiatalok átveszik a régi legendák helyét, ám nagyon úgy fest, hogy erre még várniuk kell a feltörekvő nemzedék legjobbjainak, ugyanis a négy állva maradt versenyzőből hárman is 1975-ben születtek, és már a kilencvenes évek elejétől profi sznúkeresek.

Nézzük tehát az elődöntő párosításait, és lássuk az esélyeket:

Mark Williams (walesi) – Judd Trump (angol)

A balkezesek csatája látványos játékot, nagy breakeket, és kiélezett küzdelmet ígér. Williams eddig az egész torna alatt parádés formában játszott, ő lökte a legtöbb, szám szerint tizenkét százas breaket, és úgy tűnik, hogy senki és semmi nem zökkentheti ki angyali nyugalmából.

Márpedig ez nem sok jót jelent az aktuális riválisának, különösen úgy, hogy Trump rendkívül hullámzó teljesítményt mutat, olyannyira, hogy a három győzelme során talán többet köszönhet az ellenfeleknek, mint saját magának.

Tippem: Mark Williams

Ronnie O’Sullivan (angol) – John Higgins (skót)

Csúcsrangadó a javából, a két legendás játékos együtt tízszeres világbajnok, és hiába rohan az idő, valahogy az ő tudásuk csak nem akar megkopni.

Kettőjük közül eddig a rekordbeállítást jelentő hetedik világbajnoki címére hajtó angol zseni volt meggyőzőbb, a három korábbi meccsén még megszorítani sem tudták az ellenfelei, pedig nem lehet azt mondani, hogy könnyű sorsolást kapott volna.

Az áldozatok, vagyis Gilbert, Allen és Maguire is pontszerző győztesek, rutinos, jó játékosok, ám ezúttal csak statisztaszerep jutott nekik osztályrészül.

Ezúttal viszont minden eddiginél nehezebb feladat vár a Rakéta becenevű klasszisra, ugyanis a Wishaw-i Varázsló már számtalan alkalommal megtréfálta őt, elég ha csak azt említjük, hogy a legutóbbi három találkozójukat kivétel nélkül megnyerte, ráadásul elsöprő fölénnyel,  13-2-es frémaránnyal.

Viszont örök igazság, hogy minden sorozat megszakad egyszer. Így szombat estére ez is.

Tippem: Ronnie O’Sullivan

A mérkőzéseket az  Eurosport élőben közvetíti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)