Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Kosztanaj-Ferencváros

Indul a Ferencváros Bajnokok Ligája menetelése

Ma délután, magyar idő szerint 16 órakor a mieink is bekapcsolódnak a nemzetközi klubfutball idei vérkeringésébe.

Elsőként mindjárt a bajnokcsapat, vagyis a Ferencváros lép pályára a Bajnokok Ligája selejtezőjében, méghozzá a szomszédvárnak jóindulattal sem nevezhető kazah Tobol Kosztanaj otthonában.

Ám ez az ázsiai kirándulás nem csupán a hatalmas távolság és a négyórás időeltolódás miatt okozhat kellemetlenségeket, hanem a kellemetlen stílusú kazah bajnokcsapat játéka miatt is.

A Tobol ugyanis nem egy szedett-vedett társaság, ezért jobban tesszük, ha egy pillanatra sem kezeljük le őket. Először is fontos tudni, hogy a kazah bajnokság már javában zajlik, és a Fradi mai riválisa idén is versenyben van az aranyéremért folytatott harcban.

Tizenöt forduló után kétpontos hátrányuk van a listavezető Asztanával szemben, ráadásul javuló formában várhatják a mai összecsapást, miután a legutóbbi három mérkőzéseiket kivétel nélkül megnyerték.

Ezen kívül az is tovább szaporíthatja Csercseszov mester ráncait, hogy a kazahok a nemzetközi színtéren sem számítanak nyeretlen kétévesnek, elég ha csak a tavalyi szereplésüket idézzük fel, amikor az Európa Liga selejtezőjében nem kisebb hal akadt a horgukra, mint a horvátok egyik kirakatcsapata, a Hajduk Split, akiket végül hosszabbításban 4-3-ra múltak felül.

Más kérdés, hogy ezt a teljesítményt a következő körben a Zilina ellen még csak megközelíteni sem tudták, és 6-0-ás összesítéssel elbúcsúztak a küzdelmektől.

További érdekesség, hogy a bajnoki cím megszerzése ellenére májusban edzőt váltottak, és az a szerb Milan Milanovics ült le a kispadjukra, akit bátran nevezhetünk világvándornak is, hiszen lassan a jubileumi huszadik csapatát irányítja, többek között Feröeren, Moldáviában, Örményországban és Szerbiában is megfordult.

Ha pedig a mérkőzésre kapcsolunk, ne csodálkozzunk, ha a kazahoknál feltűnik a jó nevű  Nemanja Nikolics, ám a számunkra jól csengő név csupán a véletlen műve, a Tobolnak is van egy ilyen nevű csatára, aki történetesen tavaly házi gólkirály lett.

Szóval jobb félni, mint megijedni, de biztos vagyok benne, hogy mindezt a zöld-fehérek háza táján is pontosan tudják, és az első perctől kezdve maximális odaadással játszanak majd, márpedig ez esetben a nagyobb tudáskülönbség már az első mérkőzésen ki fog domborodni.

Ebben bízhatunk, elvégre a magyar futballszurkolók ki vannak éhezve a sikerekre, és bizony, ahogy az elmúlt években összejött, jó lenne iden is újra a csoportkörben látni a Ferencvárost.

A mérkőzést az M4 csatornán tekinthetjük meg.

Fotó: https://www.facebook.com/fradi.hu/
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)