Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Férfi kézilabda-világbajnokság

Indul a kézi vb

Szerda este fél kilenckor a lengyelországi Katowicében harminckét csapat részvétével kezdetét veszi a 2023-as kézilabda-világbajnokság, amely egészen január 29-ig tart majd.

A nagyszabású tornát Lengyelország négy városa mellett Svédország másik öt helyszínén rendezik, a két közös házigazda éppen a magyar pályázat előtt futott be a néhány évvel ezelőtti választáson. Ennek ellenére szerencsére a mi válogatottunk – noha a rendezőnek járó automatikus részvétel esélyétől ezzel elesett – így is kiharcolta a szereplés jogát, tehát a kézilabda hazai szerelmesei máris dörzsölhetik a tenyerüket, lesz miért, lesz kiért szorítani.

A spanyol szakember, Chema Rodriguez vezette magyar alakulat végül Dél-korea, Portugália és Izland társaságában a D-csoportba került, ahol majd a második játéknapon, azaz csütörtökön 18 órától az ázsiai együttes ellen mutatkozik be.

A vébét megelőző két felkészülési mérkőzésünkön, amelyeken mindkét alkalommal Szlovénia legjobbjaival csaptunk össze, elég felemás teljesítményt nyújtottunk, hiszen szoros találkozókon először idegenben nyerni tudtunk, hogy a hazai visszavágón már a déli szomszédjaink diadalmaskodjanak.

Ám tudjuk, hogy ezen a két meccsen nem az eredmény volt a lényeg, hanem az hogy Lékai Mátéék és fiatalabb csapattársai a különböző taktikai variációkat élesben is kipróbálhassák.

A vébé szerdai nyitó találkozója komoly rangadónak ígérkezik, hiszen a házigazda lengyelek a minden bizonnyal telt házas katowicei Spodek arénában a kiváló erőkből álló francia válogatottat fogadják.

A csoportokból az első három helyezett jut tovább, mégpedig a következő immár hatfős csoportkörbe, ahová természetesen magukkal viszik a szintén továbbjutott csapatok elleni eredményeiket, hogy aztán az első két helyen végző gárdák jussanak be a negyeddöntőbe, vagyis az egyenes kieséses szakaszba.

A világbajnokságot az M4 televízió közvetítéseiben kísérhetjük figyelemmel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)