Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Sznúker

Indul a sznúkerszezon

Másfél hónappal azután, hogy Ronnie O’Sullivan a sheffieldi Crucible Színházban megnyerte a rekordbeállítást jelentő hetedik világbajnoki címét, ma délután 13 órakor a leicesteri Morningside Arenában kezdetét veszi a profi sznúkeresek 2022-2023-as szezonja.

A Championship League nevű verseny különlegességét az adja, hogy a klasszikus tornákkal ellentétben nem egyenes kieséses, hanem csoportkörös rendszerben zajlanak a küzdelmek.

A néhány napos szünetekkel tarkított, de valójában több mint egy hónapig tartó versenyen a 128 résztvevőt 32 darab, egyenként négyfős csoportokba sorsolták, ahonnan kizárólag az első helyezett jut tovább az immár csupán nyolc kvartettből álló, újabb csoportkörös folytatásra.

További érdekesség, hogy a mérkőzéseket „best of 4” formátumban rendezik meg, amely azt jelenti, hogy aki előbb eléri a három frémet, az biztosan nyer, ám ha menet közben 2-2-re módosul az állás, akkor abban a pillanatban véget ér a talákozó, tehát így a döntetlen is lehetséges. A győzelemért három, a döntetlenért egy pont jár.

A sznúker szerelmesei számára remek hír, hogy a legnagyobb  klasszisok közül Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Selby, Kyren Wilson, Mark Williams, Shaun Murphy, Jack Lisowski, Stuart Bingham, Mark Allen vagy az elmúlt szezonban két pontszerző tornán is diadalmaskodó kínai tehetség Zhao Xintong is jelezték indulási szándékukat, ám az ő asztalhoz lépésükre még egy kicsit várnunk kell, az első napon ugyanis két olyan kvartett küzdelmeit követhetjük nyomon, amelyben a világranglista alsóbb régióiban található játékosok szerepelnek.

A maratoni hosszúságú verseny összdíjazása nem kevesebb mint 328000 angol font, ám ezúttal nem csupán a pénzdíj, hanem a megszerezhető ranglistapontok is motiválhatják a résztvevőket, akik között négy hölgyet is felfedezhetünk.

További jó hír, hogy a teljes versenysorozatot a Sport1, illetve a Sport2 élőben közvetíti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)