Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Indulnak a topligák

Európa egyre több országában ér véget a labdarúgók nyári szünete, ezen a hétvégén például három topbajnokságban is útjára indul a labda.

Mindhárom ligában már ma, azaz péntek este lejátsszák az első forduló nyitó meccsét, ráadásul nem is akármilyen összecsapásokkal. A Premier League-ben, amelynek idén is a Manchester City, Liverpool, Chelsea hármas az esélyese, az immár hosszú évek óta a nagy trió hátát néző, és ezúttal is legfeljebb a negyedik, vagyis még éppen Bajnokok Ligája helyre aspiráló Arsenalt láthatjuk, amint városi rangadón a Selhurst Parkba látogat, hogy legyőzze a Crystal Palace együttesét. Nem lesz könnyű dolga az ágyusoknak, ugyanis a hazaiak tavaly ugyanebben a párosításban sima 3-0-ás győzelmet arattak, de a visszavágón is elcsentek egy pontot jóval nevesebb riválisuktól. A revans lehetősége adva van, de valami azt súgja, hogy ezúttal is elmarad az Arsenal győzelme.

Evezzünk át a La Manche csatornán, és máris Franciaországban találjuk magunkat, ahol a szebb napokat is megélt Lyon a korzikai Ajaccio gárdáját látja vendégül. A francia bajnokságot évek óta egyesélyesként jellemzik a szakemberek, és valóban, idén is nehéz lenne más nyakába képzelni az aranyérmeket, mint a Messi, Neymar, Mbappé csodatrió vezette Paris Saint Germain játékosaiéba. Más kérdés, hogy tavalyelőtt megtréfálta őket a Lille, de ahogy mondani szoktuk, egyszer volt Budán kutyavásár. Nos, minden bizonnyal Lille-ben is…

Folytassuk utunkat kelet felé, és Európa egyik legerősebb csapatánál, a Bayern Münchennél kötünk ki, akik rögtön a nyitó fordulóban kemény dióba ütköznek, amikor az Eintracht Frankfurt vendégeként kell bebizonyítaniuk, hogy Lewandowski távozása sem töri meg a lendületüket, és zsinórban tizenegyedszer is felemelhetik a salátástálat, amelyet a kihívók lassan már csak fényképről ismernek meg. Emberi számítás szerint ezúttal sem történik csoda, a Leipzig vagy a Dortmund egy lépéssel sem került közelebb a bajorokhoz a holtszezonban, így nem a ki nyeri, hanem legfeljebb a mikor nyeri című kérdés okozhat némi fejtörést.