Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Irány a Final 4! – 1 lépéssel közelebb

A tegnapi beharangozó cikkben megfogalmaztunk nagyon sok kívánságot a mérkőzéssel kapcsolatban, szinte minden megvalósult és ennek köszönhetően a Telekom Veszprém csapata tett egy hatalmas lépést a kölni 4-es döntő felé.

A mérkőzés a kézilabda ünnepe volt, ennek a sportnak a reklámfilmje. Aki most látott először kézilabda mérkőzést, biztosan megszerette ezt a sportot. Elképesztő szurkolás, 2 nagyon jól felkészített csapat, totális teltház, férfias, de sportszerű küzdelem és izgalom az utolsó másodpercig. Minden gólnak nagyon nagy szerepe lehet a visszavágón, ezért is fontos, hogy az utolsó percben alakult ki a legnagyobb különbség.

Mik voltak a kívánságaink?

5-6 gólos Veszprém győzelmet szerettünk volna, ezt még meg is fejelte a veszprémi csapat.
Kimagasló kapusteljesítmény nem volt, de Corrales végig erős támasz volt a kapuban és végig védte a mérkőzést, azaz nem volt szükség kapuscserére. Sokan gondolták a félidőben, hogy jön Cupara, de nem így történt és utólag ez is jó döntésnek bizonyult.

Telekom Veszprém
Veszprém, 2022. május 12. A veszprémi Sipos Adrián (b) és a dán csapatban játszó Lukas Sandell a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntõjének elsõ, Telekom Veszprém – Aalborg HB mérkõzésén a Veszprém Arénában 2022. május 12-én. MTI/Vasvári Tamás

Ligetvári Patrik a 2. félidőben jött erősíteni a védekezést (ez már alaptaktika a Veszprémnél). Kérdés, hogy mikor kezdenek arra figyelni az ellenfelek, hogy a Veszprém mindig úgy választ térfelet, hogy Ligetvári a rövid oldalon lehessen cserélni. Ahogy Ligetvári a pályára lépett, a védekezés szintet lépett. 2 gólt tudtak dobni a 2. félidő első 10 percében, és ennek köszönhetően tudott meglépni az ellenfelétől a Veszprém.

Nenadics ihletett formában volt, gólokat szerzett, csodálatos gólpasszokat adott, tüzelte a közönséget (mondjuk erre nem is volt szükség, olyan hangulat volt).

Lauge a csapat vezére volt, egy igazi kapitány. Ha kellett akkor gólokat lőtt, ha kellett megjátszotta a szélsőket, a beállósokat, nagyon jól védekezett. Egyszerűn egy világsztár.

Mahe lett a mérkőzés embere, és ez mindent elmond a teljesítményéről. Egy olyan mérkőzésen lett a mérkőzés embere, ahol 5-6 játékos nyújtott világklasszis teljesítményt.

Nilsson nagyon sok labdát kapott, és szinte mindet belőtte. Néha 2 ember is kevés volt, hogy megtartsák őt.

A szélsők alig hibáztak ziccert, mondjuk nem is nagyon volt sok lehetőségük. Marguc mind az 5 hétméterest értékesítette, ami szintén nagyon fontos tényező. Örömteli volt látni, hogy Manaskov visszatért a pályára a hosszú sérülése után.

Meg kell még említeni Jahja játékát, aki különösen a 2. félidőben játszott nagyon jól, 6 góllal vette ki a részét a 36 gólból. Sajnos megsérült a bokája a mérkőzés 56. percében, reméljük ott lehet a pályán a visszavágón.

Telekom Veszprém
Veszprém, 2022. május 12. A Veszprém játékosai ünneplik gyõzelmüket a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Telekom Veszprém – Aalborg HB mérkõzés végén a Veszprém Arénában 2022. május 12-én. A Veszprém házigazdaként 36-29-re legyõzte a dán csapatot a negyeddöntõ elsõ mérkõzésén. MTI/Vasvári Tamás

Az első lépést megtette a Telekom Veszprém, jövő szerdán van a párharc második felvonása.

Nem szabad elhinni, hogy megvan a továbbjutás, úgy kell pályára menni, mintha döntetlenről indulna a mérkőzés. Bizonyára nehéz ezt mentálisan így csinálni, de a Telekom Veszprém sajnos a saját bőrén tapasztalta meg a Kielce ellen 2016-ban, hogy 20 perc alatt el lehet herdálni 9 gólos előnyt. Jó pár játékos és a csapat edzője Ilics is ott volt azon a BL döntőn. Reméljük ez a keserű emlék most a csapat segítségére lesz abban, hogy ne higgyék el, hogy már tovább is jutottak.

A visszavágó időpontja május 18. szerda, 18:45.

Fotó és grafika: MTI/Vasvári Tamás
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)