Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Telekom Veszprém

Irány a Final 4! – az utolsó lépés

Múlt csütörtökön azt írtuk, hogy 5-6 gólos veszprémi győzelem esetén szinte biztos a Final 4-ba jutás. Végül 7 góllal nyert a bakonyi gárda és ennek köszönhetően nagyon kedvező pozícióból várja a mai visszavágót. Azt bátran ki lehet jelenteni, hogy ha végül még sem a Telekom Veszprém jut be a kölni 4-es döntőbe, az nagyon komoly csalódás lenne minden szurkolónak.

2021. nyarán erről álmodni sem mertek a Veszprém szurkolók. Minden nagyon borúsnak tűnt és úgy tűnt, hogy 2-3 évig csak turistáskodni lehet Kölnben, Veszprém meccsre szurkolni menni esélytelen. Ehhez képest most ott tartunk, ha a mai mérkőzésen nem a Telekom Veszprém jut tovább, akkor minden drukker nagyon szomorú, sőt csalódott lesz. De erre most ne gondoljunk…

Mi kellhet, hogy meglegyen a továbbjutás?

Erre azt lehet válaszolni, hogy semmi extra, annyi kell, amit a Telekom Veszprém idén tavasszal játszik. Nagyon kemény védekezés, kreatív támadójáték és egy átlagos vagy picivel átlag feletti kapusteljesítmény. Az első mérkőzésen végig Corrales volt a kapuban, 24%-os volt a védési hatékonysága. Bele sem merünk gondolni, hogy mi lett volna a végeredmény, ha Corrales úgy véd, ahogy a legjobb meccsein. Remélhetőleg ma sem lesz szükség 40-45%-os teljesítményre, de az nem lenne baj, ha a hatékonyság 30% körül lenne. Főleg a mérkőzés első 15 percében kellene pár védés, hogy egy pillanatig se érezze az AAlborg, hogy van esélyük a fordításra. Reméljük Jahja bokája rendbe jött és tudja vállalni a játékot. Továbbra is nagyon fontos, hogy a ziccereket és a heteseket nagyon magas százalékkal értékesítse a csapat. 29 gólt lőtt az Aalborg Veszprémben. Az valószínűsíthető, hogy ha 7 góllal nyer az Aalborg, akkor az elég lesz nekik a továbbjutáshoz, de ezzel ne is foglalkozzunk.

https://youtu.be/4_aRbrVqjeQ

Sok minden hasonló lesz a múlt heti mérkőzéshez. Ma is piros lesz az egész lelátó, de most a dánok miatt. A mai mérkőzés is a kézilabda ünnepe lesz, két elképesztően jó csapattal, sok-sok olyan játékossal, aki akár egyedül is el tudja dönteni az egész mérkőzést. Ma is teltház és brutális hangulat lesz. Az is biztos, hogy a dánok küzdeni fognak addig, amíg akár csak 1% esélyük van a továbbjutásra.

Nagyon reméljük, hogy ma este nem ér véget a Telekom Veszprém menetelése és péntektől megkezdi a felkészülést a klub kézilabda élet legnagyobb eseményére, a kölni Final 4-ra. Nagyon megérdemlik ezek a srácok és persze a Telekom Veszprém szurkolók is, akik minden meccsen 8. emberként segítik a csapatot minden mérkőzésen.

A Sport 1 élőben közvetíti a mérkőzést. A felvezető műsor 18:00-kor, míg a visszavágó 18:45-kor kezdődik.

Fotó és grafika: MTI/Vasvári Tamás
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)