Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Svédország

Izland, Szerbia és Montenegró a magyar csoportban

A magyar férfi kézilabda-válogatott Izlanddal, Szerbiával és Montenegróval került azonos csoportba a januári, németországi Európa-bajnokság szerdai sorsolásán.

A düsseldorfi eseményen elhangzott, hogy a magyar érdekeltségű C csoportnak München ad otthont.

A magyar csapat öt győzelemmel és egy vereséggel csoportelsőként jutott tovább a selejtezőből, ezért a sorsoláson a második kalapban szerepelt, és végül a hat közül a legkiegyensúlyozottabb négyesbe került.
A tornára január 10. és 28. között kerül sor. A csoportok első két-két helyezettje jut a középdöntőbe, ahova magával viszi a másik továbbjutó csapat elleni eredményét. A középdöntő-csoportoknak Köln (A-B-C-ág) és Hamburg (D-E-F-ág) ad otthont, az elődöntőket, a helyosztókat és a döntőt pedig Kölnben játsszák.

Ez lesz a 16. férfi kontinenstorna, és a 14., amelyen a magyar válogatott is részt vesz. Eddigi legjobb eredménye az 1998-as hatodik helyezés, a legrosszabb pedig a legutóbbi, tavaly januári 15. hely.

A magyarok a három ellenfelük közül legutóbb Izlanddal találkoztak: a januári világbajnokságon az északi szigetország legjobbjai hat góllal is vezettek, végül azonban Lékai Mátéék győztek 30-28-ra.

A csoportbeosztás:

A csoport (Düsseldorf, Berlin): Németország, Franciaország, Észak-Macedónia, Svájc
B csoport (Mannheim): Horvátország, Spanyolország, Ausztria, Románia
C csoport (München): Izland, Magyarország, Szerbia, Montenegró
D csoport (Berlin): Norvégia, Szlovénia, Lengyelország, Feröer-szigetek
E csoport (Mannheim): Svédország, Hollandia, Bosznia-Hercegovina, Georgia
F csoport (München): Dánia, Portugália, Csehország, Görögország

Forrás és fotó: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)