Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Euro 2024 - Group A

Játsszuk újra!

Szombaton az UEFA elkészítette a jövő nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztását, amelyet mi, a magyar futball szerelmesei is nagy érdeklődéssel figyeltünk. Nem volt véletlen a felfokozott várakozás, ugyanis a Marco Rossi irányította nemzeti tizenegy csoportelsőként harcolta ki a továbbjutást, így előkelő kiemelési pozícióból, a második kalapból várhatta a leendő riválisokat.

A Hamburgban rendezett sorsoláson nem is telt sok időbe, hogy előkerüljön a HUNGARY feliratú papírlapocska, amelyet a hollandok egykori kiváló középpályása, Wesley Sneider varázsolt elő. Méghozzá nem is akármilyen ellenfél, a házigazda Németország mellé. Persze, azt tudtuk, hogy az első kalapból nem kaphattunk tévedésből idekeveredett válogatottat, így optimistán is várhatjuk az évek óta formán kívül játszó Nazionalelf elleni fellépést.

Ám az igazi izgalmak csak ezután következtek, hiszen a harmadik és negyedik kalapban kifejezetten erős ugyanakkor néhány könnyebben verhető együttest is megtalálhattunk, vagyis nem volt mindegy, hogy Olaszország vagy valamelyik pótselejtezős alakulat, akár Kazahsztán vagy Luxemburg kerül-e mellénk.

Nos, azt hiszem, hogy panaszra semmi okunk nem lehet, miután kiderült, hogy Skócia és Svájc legjobbjaival kell majd farkasszemet néznünk és legalább az egyikőjüket megelőzni, hogy esélyünk legyen a legjobb tizenhat közé jutásra.

Ismerkedjünk meg a leendő ellenfelekkel, és nézzük meg, mi várható majd a kölni és stuttgarti összecsapásokon:

Németország futballmúltja telis-tele van dicsőséges fejezetekkel, elég ha csak a négy világbajnoki és három Európa-bajnoki címre gondolunk. Az évtizedek folyamán számos világklasszis húzhatta fel a fehér színű válogatott mezt, és ez ma sincs másként. Ennek ellenére a csapategység csak nem akar összekovácsolodni, így a klubjaikban sikert sikerre halmozó német játékosok sorra kapják a pofonokat. Reményeink szerint júniusban mi is elhelyezünk egyet az arcukon.

Skóciát amennyire tradicionális labdarúgó nemzetnek nevezhetjük, annyira meglepő a tény, hogy még soha nem játszottunk velük tétre menő mérkőzést. Ám minden sorozat megszakad egyszer, így június 24-én ez a böjt is véget ér. Noha a derék skótok az utóbbi időben feljövőben vannak, nem tűnnek olyan félelmetesnek, mint az egyik hírességük, a Loch Ness-i szörny, azaz bízhatunk benne, hogy ezen a bizonyos premieren kifárasztjuk őket és fennakadnak a horgunkon.

Svájc már kellemetlenebb ellenfélnek ígérkezik, elég csak annyit megjegyezni, hogy néhány éve egy ötöst kaptunk tőlük. Apró szépséghibája a dolognak, hogy sajnos nem azért, mert olyan remekül mondtuk volna fel a leckét. Sőt, éppen ellenkezőleg. Azóta viszont sokat és szorgalmasan tanultunk, két pótvizsgát is sikerrel vettünk, hogy aztán idén már mi legyünk a professzorok.

Mert amit a magyar válogatott 2023-ban bemutatott, az tanítanivaló.

Játsszuk újra jövőre!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)