Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Roma - Feyenoord Konferencia Liga döntő

Jöhet a legújabb kupa döntője

Ma este 21 órától sporttörténelmi pillanatnak lehetünk a szemtanúi, ugyanis kezdetét veszi az UEFA legújabb nemzetközi kupája, a Konferencia Liga döntője.

Noha ezt az új kiírást azzal a céllal keltették életre, hogy a kisebb nemzetek csapatai számára is legyen csipegetnivaló a Bajnokok Ligája és az Európa Liga húsosfazékja mellett, úgy fest, hogy az öreg kontinens fenevadjai még morzsákat sem engedélyeznek elfogyasztani a gyengébb rokonoknak.

Jól példázza ezt, hogy az eldöntődőbe jutott négy együttesből három (AS Roma, Leicester, Marseille) a topbajnokságokból érkezett, de a kakukktojás, a végül döntőbe jutó holland Feyenoord is egy klasszikus értelemben vett európai élcsapat, amely fénykorában BEK-et és UEFA-kupát is nyert már.

Meglehet a mai ellenfele az olasz AS Roma gárdája nem büszkélkedhet ilyen eredménysorral, a legrangosabb európai kupa fináléját a „farkasok” is megjárták már, ám 1984-ben a Liverpool ellen hazai pályán elbuktak.

Hogy ma késő este Tiranában sikerül-e hosszú évek után újra egy olasz klubcsapatnak felemelnie egy nemzetközi trófeát, az a két alakulat játékerejét elnézve apróságokon fog múlni. Például az edző személyén, aki római oldalon nem más, mint a világ labdarúgásának egyik legjobb taktikusa, a több csapatnál is sikert sikerre halmozó portugál sztáredző, José Mourinho.

Ráadásul a Serie A utolsó fordulójában nagy tehertől szabadultak meg, hiszen miután legyőzték a Torino gárdáját, biztossá vált, hogy a következő szezonban is találkozhatunk majd velük a nemzetközi kupákban,  jelesül az Európa Ligában.

A Feyenoord a megszokott holland iskolát követi, vagyis a támadójátékot erőlteti, gyakran gólzáporos mérkőzéseket produkálva, ám a Special One, vagyis Mourinho attól sokkal rafináltabb, hogy egy végeláthatatlan adok-kapokba menjen bele, ezért inkább taktikai harcra, és talán egy hosszú, akarom mondani hosszabbításos estére készülhetünk.

Várható kezdőcsapatok:

AS Roma: Patricio, Mancini, Smalling, Ibanez; Karsdorp, Cristante, Oliveira, Zalewski, Pellegrini, Zaniolo, Abraham.

Feyenoord: Marciano, Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia, Aursnes, Kokcu, Nelson, Til, Sinisterra, Dessers

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban a rutinosabb játékosokból álló AS Roma végső győzelmére fogadnék (1,7-es odds).

A mérkőzést az M4 csatornán tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)