Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Jégkorong Erste Liga

Kapusverekedés Miskolcon, továbbra is veretlen a BJA

Továbbra is veretlen a Budapest Jégkorong Akadémia HC az Erste Ligában, miután a pénteki játéknapon – történelmi kapusverekedéssel „színesített” összecsapáson – győzött a DVTK Jegesmedvék otthonában, és a tabella élére állt. A DEAC úgy nyert 5-4-re az Újpest ellen, hogy már 4-0-ra is vezetett.

A Szuperkupa-győztes DEAC eddig nem szerepelt jól, csupán a FEHA19-et előzte meg a tabellán, ám ezúttal remekül kihasználta, hogy az UTE – amely szintén rosszul kezdett és 3/4-es mutatóval állt – nélkülözte elsőszámú kapusát, a válogatott Rajna Miklóst. A 8. percben már 2-0 volt a hazaiaknak, majd közvetlenül az első szünet előtt tovább nőtt a különbség, és a fordulást követően sem tudta rendezni sorait a fővárosi együttes, a 24. percben újabb gólt kapott. A biztos vezetés tudatában kiengedett a Debrecen, és ez óriási fordulatot hozott: az Újpest nyolc és fél perc alatt feljött 4-3-ra. Innen kezdődött a harmadik harmad, sőt, a 45. percben Madácsi Benedek emberelőnyben egyenlített. A slusszpoén azonban mégis a DEAC-é volt: Révész Marcell az 57. percben gólra váltotta Kiss Patrik ellen magasbotért megítélt kiállítást.
Miskolcon a kiegyenlített első harmad után kevesebb mint két perc alatt két gólt ütött a BJA, amely egyedüliként a mezőnyben még veretlen. A DVTK ugyan egy sikeres erdélyi túráról érkezett haza – a lehetséges 9 pontból 6-ot megszerzett -, ám nem tudott hatékonyan felpörögni, és még ebben a játékrészben újabb gólt kapott. A szünet kezdetekor, ahogy a két csapat ment volna be az öltözőbe, a két kapus, Janis Voris és Kornakker Dániel a félpályánál összeverekedett, mindketten végleges kiállítást kaptak. Magyarországon ez volt az első felnőtt kapusok közötti verekedés. A 44. percben szépített a házigazda, és még a hajrában esett egy-egy gól, ezzel a BJA tartja jó sorozatát, és az eső helyre ugrott.

Eredmények:

DEAC-UTE 5-4 (3-0, 1-3, 1-1)
DVTK Jegesmedvék-Budapest JAHC 2-4 (0-0, 0-3, 2-1)

A tabella:

1. Budapest JAHC 20 pont
2. FTC-Telekom 18 pont
3. Corona Brasov 14 pont
4. Gyergyói HK 12 pont
5. DVTK Jegesmedvék 11 pont
6. SC Csíkszereda 11 pont
7. UTE 10 pont
8. DEAC 8 pont
9. Dunaújvárosi Acélbikák 7 pont
10. FEHA 3 pont

Forrás: MTI