Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Kell a győzelem az ezüstre hajtó Barcelonának

A múlt heti, vesztes El Clásico után alighanem a legvérmesebb Barca-szimpatizánsok is feladták a bajnoki címről szóló álmaikat. Ha ez nem lenne elég a katalánok híveinek, csapatuknak az idény meglepetéscsapata, a Girona jóvoltából még az ezüstéremért is küzdenie kell.

A Barca egy meccsel kevesebbet játszva egy ponttal lemaradva követi a 71 egységgel álló Gironát. Mögötte 64 ponttal az Atlético Madrid következik, vagyis minden valószínűség szerint a gránátvörös-kékek és a Girona között dől majd el az ezüstérem sorsa. Xavi csapatának első feladata az ehhez vezető úton a Valencia legyőzése.

A Barcának két és fél hónapos veretlenségi sorozata tört meg a PSG elleni BL-visszavágón, előtte viszont kiváló formának örvendett a sérülések által is sújtott együttes. Szégyellnivalója a Valenciának sincs a szezonját illetően: 47 pontjukkal a nyolcadik helyen állnak, és egy jó hajrával még nemzetközi kupaszereplést érő helyre is befuthatnak.

Ősszel a Valencia sikerrel tartott otthon egy pontot a Mestallában a Barcelona ellen, 2020 után először. A bukmékerek ezzel együtt, vagy épp ennek ellenére nem hisznek a vendég sikerben. Az oddszok alapján egyértelműen a házigazda katalánok a mérkőzés favoritjai.

 

(Kiemelt kép: Getty Images)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)