Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
női vízilabda-válogatott

Keszthelyi vezérletével győzelemmel rajtolt a magyar válogatott

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a Rotterdamban zajló világkupa selejtezőjében: Bíró Attila együttese kedden 14-12-re nyert a görög csapat ellen.

Az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes magyar együttes a találkozó elején még háromgólos hátrányban is volt, a nagyszünet után azonban a végül hat gólig jutó Keszthelyi Rita vezérletével fordított.

A magyarok szerdán Ausztráliával, csütörtökön a házigazda Hollandiával játszanak, a csoport első két helyezettje biztosan ott lesz a sorozat Long Beach-i szuperdöntőjében. Ha ez sikerül, akkor a második torna Athénban már csak a szuperdöntős beosztásról dönt majd.

Női világkupa, selejtező, 1. kör, Rotterdam, A csoport:

Magyarország – Görögország 14-12 (2-4, 3-4, 6-2, 3-2)

a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 6, Gurisatti, Parkes 2-2, Szegedi, Baksa, Garda, Máté 1-1

Bíró Attila szövetségi kapitány a 16 fős keretből erre a mérkőzésre nem nevezte Leimeter Dórát, Faragó Kamillát és Hajdú Katát.

A magyar csapat mindössze 12 másodperc után vezetést szerzett Gurisatti Gréta révén, aki növelhette volna az előnyt, de ötméteresét védte a görög kapus. A rivális főként remek emberelőnyös helyzeteinek köszönhetően fordított, a magyarok pedig kicsit megakadtak, Vályi Vanda gólját nem adták meg a bírók.

Nem sokkal a negyed vége előtt aztán Keszthelyi Rita távoli lövésével jött fel 4-2-re a magyar csapat.

A második felvonás egy újabb gyors Gurisatti-góllal indult, de hamar jött a válasz, Magyari Aldán csúszott át centikkel egy távoli lövés. Kétgólos hátrányban egy fontos fórt kivédekezett a nemzeti együttes, majd a túloldalon Parkes Rebecca értékesítette a létszámfölényt. Támadásban ugyan feljavult a magyarok játéka, de védekezésben voltak lemaradások, ezt kihasználva a görögök egy ötméteressel távolodtak (8-5). Bíró Attila 17 másodperccel a nagyszünet előtt időt kért egy fór előtt, de a kivitelezésbe hiba csúszott.

A félidőben a magyar kapuba Neszmély Boglárka állt be, a mezőnyben pedig Keszthelyi kapcsolt „klasszis fokozatba” és egymást követő három támadást góllal fejezett be, ami egyenlítést jelentett. A görögök hosszú percek után találtak be, felavatva az FTC 19 éves kapusát, de Keszthelyi újabb két pazar lövéssel rombolta a görög védők önbizalmát. A negyed végén még egy-egy görög és magyar gól is esett, így az utolsó felvonásra egygólos előnnyel indult harcba Bíró Attila együttese.

A záró nyolc perc egy remekül kivitelezett magyar előnnyel kezdődött, Parkes volt a befejező (12-10) és támadhatott a háromgólos különbségért, ehelyett egy hiba után a görögök centergóllal zárkóztak fel. Az újabb magyar létszámfölényt Garda Krisztina fejezte be remek pattintással, majd szép védekezést követően elől Máté Zsuzsanna bombázott a kapuba (14-11). A görögök bő egy perccel a vége előtt két gólra feljöttek, azonban nem tudták ennél szorosabbá tenni a végjátékot.

Keszthelyi a találkozót követően a helyi műsorvezetőnek elmondta, a második félidőben váltottak védekezésben, sokkal jobban mentek az emberhátrányos szituációk kivédekezése, és a kommunikáció is működött a játékosok között, ez pedig számos jó blokkot eredményezett.

Bíró Attila megjegyezte, a késői kezdésen kissé belealudtak a mérkőzésbe, de fokozatosan feljavultak. Külön kiemelte Keszthelyi Ritát, aki nemcsak elöl, hanem hátul is fantasztikusan játszott. Hozzátette, jó kezdés volt ez a torna elejére, de a folytatásra javulniuk kell.

A magyarok további programja:

szerda: Magyarország-Ausztrália 20.30

csütörtök: Magyarország-Hollandia 18.30

Forrás: MTI; Fotó: waterpolo.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)