Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
OTP Bank Liga

Két rangadó keleten

Az október 23-ai megemlékezések miatt két NB I-es mérkőzés is hétfőre maradt, amelyek közül különösen az elsőn, vagyis a 18 órakor kezdődő Mezőkövesd-Újpest összecsapáson várhatunk parázs, végletekig kiélezett küzdelmet.

A felfokozott várakozás nem véletlen, ugyanis mindkét alakulat hetek óta a kiesőzónából szeretne elmenekülni, és a téli szünetre kissé fellélegezve elmenni pihenni. Ha a tabellára vetünk egy pillantást, akkor láthatjuk, hogy jelenleg a Vasas a sereghajtó, ám az előtte helyet foglaló Mezőkövesdnek is kilenc pontja van, amely csak a kiesést jelentő 11. pozícióra elegendő, ám egy esetleges mai hazai sikerrel helyet cserélnének az Újpesttel.  A bűvös, vagyis a bentmaradást jelentő vonal felett ugyanis éppen a lila-fehéreket találjuk, amely viszont egy vendéggyőzelemmel hat pontra távolodna el az üldözői elől.

Viszont ez cseppet sem lesz egyszerű, a Kuttor Attila vezette gárda egyre meggyőzőbb teljesítménnyel rukkol elő, amelynek megkoronázásaként legyőzték a bajnoki címvédő Ferencvárost is, így nagy önbizalommal fogadhatják a Debrecenben súlyos vereséget szenvedő fővárosiakat. Kruscsics mester tanítványai egy remek játékkal elért fehérvári győzelem után kerültek a padlóra a cívis városban, és mi tagadás, továbbra is elég Janus-arcú a Megyeri úti legénység.

Egyszer hatot kapnak az ősi riválistól, másszor négyet rúgnak a bronzérmesnek, hogy aztán ők kapjanak négyet. Ha a szakmai stáb sürgősen meg tudná találni ennek a kétszínűségnek az okait, nyugodtabb napok várnának rájuk, és nem hátrafelé, hanem előre tekintgethetnének. Addig viszont maradnak a körömrágós összecsapások, olyanok, mint ez a mai is lesz.

A nagy tét miatt minden bizonnyal kevés kockázatot vállalnak a felek, éppen ezért Tippmix esélylatolgatás rovatunkban kevés gólos meccset vízionálok, vagyis a 2,5.nél kevesebb kimenetelt ajánlanám (1,89-es odds).

A nap másik mérkőzésén, 20.15-kor a Kisvárda az egyre jobb formába lendülő Debrecen vendégeként lép pályára.

Mindkét találkozót az M4 sportcsatornán tekinthetjük meg.