Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
OTP Bank Liga

Két rangadó keleten

Az október 23-ai megemlékezések miatt két NB I-es mérkőzés is hétfőre maradt, amelyek közül különösen az elsőn, vagyis a 18 órakor kezdődő Mezőkövesd-Újpest összecsapáson várhatunk parázs, végletekig kiélezett küzdelmet.

A felfokozott várakozás nem véletlen, ugyanis mindkét alakulat hetek óta a kiesőzónából szeretne elmenekülni, és a téli szünetre kissé fellélegezve elmenni pihenni. Ha a tabellára vetünk egy pillantást, akkor láthatjuk, hogy jelenleg a Vasas a sereghajtó, ám az előtte helyet foglaló Mezőkövesdnek is kilenc pontja van, amely csak a kiesést jelentő 11. pozícióra elegendő, ám egy esetleges mai hazai sikerrel helyet cserélnének az Újpesttel.  A bűvös, vagyis a bentmaradást jelentő vonal felett ugyanis éppen a lila-fehéreket találjuk, amely viszont egy vendéggyőzelemmel hat pontra távolodna el az üldözői elől.

Viszont ez cseppet sem lesz egyszerű, a Kuttor Attila vezette gárda egyre meggyőzőbb teljesítménnyel rukkol elő, amelynek megkoronázásaként legyőzték a bajnoki címvédő Ferencvárost is, így nagy önbizalommal fogadhatják a Debrecenben súlyos vereséget szenvedő fővárosiakat. Kruscsics mester tanítványai egy remek játékkal elért fehérvári győzelem után kerültek a padlóra a cívis városban, és mi tagadás, továbbra is elég Janus-arcú a Megyeri úti legénység.

Egyszer hatot kapnak az ősi riválistól, másszor négyet rúgnak a bronzérmesnek, hogy aztán ők kapjanak négyet. Ha a szakmai stáb sürgősen meg tudná találni ennek a kétszínűségnek az okait, nyugodtabb napok várnának rájuk, és nem hátrafelé, hanem előre tekintgethetnének. Addig viszont maradnak a körömrágós összecsapások, olyanok, mint ez a mai is lesz.

A nagy tét miatt minden bizonnyal kevés kockázatot vállalnak a felek, éppen ezért Tippmix esélylatolgatás rovatunkban kevés gólos meccset vízionálok, vagyis a 2,5.nél kevesebb kimenetelt ajánlanám (1,89-es odds).

A nap másik mérkőzésén, 20.15-kor a Kisvárda az egyre jobb formába lendülő Debrecen vendégeként lép pályára.

Mindkét találkozót az M4 sportcsatornán tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)