Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Két simának és két szorosnak ígérkező meccsel jön a darts PL

Tizedik fordulójához ér a 2024-es darts Premier League, amely ezúttal Manchesterbe látogat. A sorozat tabelláját a tavalyi évben taroló Luke Humprhies vezeti 22 ponttal. A soron következő játéknapon az angol honfitársával, a már rájátszást érő negyedik helyért hajtó Michael Smith-szel csap össze.

A fentebbinél papíron szorosabb mérkőzésnek ígérkezik a másik angol-angol párosítás. Rob Cross mumusával, Nathan Aspinallal meccsel, akivel már ötödször fut össze a sorozat idei kiírásában. Nem jó ómen számára, hogy eddig mind a négy meccsüket az összesítésben öt ponttal többet gyűjtő „Asp” nyerte.

Hasonlóan kiélezett összecsapást várnak a bukmékerek a tinisztár Luke Littler és a holland Michael van Gerwen negyeddöntőjétől. A két dartsosnak rendkívüli módon balanszos az egymás elleni mérlege. Három-három győzelmük van a másik ellen, mindkettőjük esetében kettő a Premier League-ből, egy pedig Masters-tornáról.

Az este első körének negyedik meccsét az összesített tabella két sereghajtója vívja. Az eddig mindössze 4 pontot gyűjtő Peter Wright az utolsó, míg a 7 egységgel álló Gerwyn Price az az előtti helyet foglalja el. Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy kimondjuk, annál mind a ketten jobb dartsjátékosok, mint amilyen formát az utóbbi időben mutatnak.

 

(Kiemelt kép: Professional Darts Corporation/Facebook)

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)