Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Vasas Óbuda

Kétórás csatában maradt alul a Vasas

A Vasas Óbuda kedden hazai pályán 3-1-re kikapott a klubvilágbajnok, a legutóbbi szezonban döntős olasz Coneglianótól a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában.

Az egy ponttal csoportja negyedik helyén álló magyar bajnok jövő szerdán a harmadik Mulhouse otthonában zárja az elitsorozat csoportkörét, s 3-0-ás vagy 3-1-es győzelemmel megszerezheti a CEV Kupába jutást jelentő harmadik pozíciót.

Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló:

Vasas Óbuda-A.Carraro Imoco Conegliano (olasz) 1-3 (-17, 22, -21, -18)

a legeredményesebb játékosok: Bannister 21, Török 12, illetve De Kruijf 18, Gennari 12, Haak 10
Az állás: 1. (és negyeddöntős) Conegliano 15 pont, 2. Rzeszów (lengyel) 11, 3. Mulhouse (francia) 3, 4. Vasas Óbuda 1

A magyar bajnok az olasz rivális otthonában elszenvedett 3-0-s vereséget követően bravúrral pontot szerzett hazai pályán a Rzeszów ellen. Ezt követően nagy csatában kikapott hazai pályán a francia Mulhouse-tól, idegenben pedig a Rzeszówtól szenvedett szintén 3-1-es vereséget, így egy ponttal a csoport negyedik helyéről várta az összecsapást.

A Conegliano ezzel szemben százszázalékos mérleggel, mindössze egy vesztett szettel a csoport élén állt, az ugyanakkor mindenképpen nehezítő körülmény volt a vendégek számára, hogy szombaton négy, vasárnap pedig három játszmát vívtak az Olasz Kupa bolognai négyes döntőjében, amelynek végén történetük ötödik, sorozatban negyedik aranyérmüket szerezték.

A keddi BL-találkozón – részben vélhetően ezért – a legnagyobb sztárok közül a lengyel feladó Joanna Wolosz, valamint a két amerikai, Kathryn Plummer és Kelsey Robinson sem kezdett. A közel telt házas Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont közönsége az első szettben azt láthatta, hogy a magyar bajnok jól játszott és a játékrész feléig nem került nagy hátrányba, sőt többször vezetett is. A felvonás második felében viszont a vendégek fölénybe kerültek, és simán szerezték meg a vezetést.

A második etapot már az előző idény legjobb európai játékosának megválasztott svéd Isabella Haak is csak a cseresarokban kezdte, a Vasas pedig ezt is kihasználva az amerikai Taylor Bannister vezérletével a szett derekán néggyel is vezetett. Az előző idényben BL-ezüstérmes Coneglianót edző Daniele Santarellinek legjobbjait is pályára kellett küldenie, de ez csak arra volt elég, hogy csapata kicsit közelebb zárkózzon, de fordítani nem tudott, így a Vasas kiegyenlített.

A harmadik felvonásra maradtak a rivális legjobbjai a pályán, de a Vasas hamar összeszedett ötpontos hátrányát eltűntetve 11-nél kiegyenlített. Ritmust váltottak az olaszok, a magyar csapatból pedig csak Bannister tudta megbízhatóan szállítani a pontokat, így bár a hazai együttes ezúttal is helyt állt, ismét hátrányba került.

A negyedik szett elején több hosszú labdamenetet is megnyert a magyar bajnok, ám ezzel el is fogyott a lendülete. A hazai játékosok érezhetően elfáradtak az olaszok által diktált nagy tempóban, így folyamatosan nőtt a hátrányuk, a házigazda görög vezetőedzője, Jannisz Atanaszopulosz pedig a játszma második felében azoknak is lehetőséget adott, akik addig nem léptek pályára. A cserejátékosaival a Vasasnak ugyan sikerült közelebb zárkóznia, de a vereséget nem tudta elkerülni. Sikerével a Conegliano biztosította helyét a negyeddöntőben.

A 120 perces találkozó legeredményesebb játékosa Bannister volt 21 ponttal.

A BL-ben az öt csoportból az elsők automatikusan negyeddöntőbe jutnak, a másodikok mellett a legjobb harmadik pedig a negyeddöntőbe jutásért zajló rájátszásba kerül. A másik négy csoportharmadik a második számú sorozatban, a CEV Kupában folytathatja szereplését.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/magyarroplabdaszovetseg
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)