Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Női labdarúgó Európa-bajnokság

Kezdődik a női labdarúgó Európa-bajnokság

Ma este 21 órakor a manchesteri Old Trafford stadionban felhangzik a spanyol játékvezető Marta Huerta de Aza sípszava, és kezdetét veszi a tavaly a COVID miatt elhalasztott női labdarúgó Európa-bajnokság.

A július 31-éig tartó tizenhat csapatos tornát Anglia nyolc különböző városának tíz stadionjában rendezik, a döntőnek természetesen a londoni Wembley ad otthont.

A ma esti nyitó mérkőzésen a házigazdák a jóval szerényebb képességű osztrák válogatottat fogadják, és minden bizonnyal könnyen besöprik a győzelemért járó három pontot.

Ám a neheze viszont majd csak ezután következik számukra, a csoportjukban a norvég és az újonc észak-ír válogatott is kifejezetten kellemetlen ellenfelek, de ha körülnézünk a többi kvartettben, láthatjuk, hogy egyébként is rendkívül kiélezett  kontinenstorna elé nézünk.

A végső győzelemre legalább hat-hét csapat pályázik nagyjából hasonló eséllyel, többek között a címvédő hollandok, a kiváló játékerőt képviselő spanyolok és franciák, az örök favorit németek, a házigazda angolok és a skandináv különítmény is az aranyéremért utazott a ködös Albionba.

Sajnos a résztvevők között ezúttal sem találhatjuk meg a magyar válogatottat. A mieink egy kifejezetten csalódást keltő selejtezősorozat végén nem kevesebb mint tizenkét ponttal maradtak le a még továbbjutó, azaz második helyen záró Izland együttesétől, ráadásul a csoportgyőztes svédektől nem kevesebb mint kereken egy tucat gólt kaptunk, de a szlovákoktól hazai pályán elszenvedett vereségre sem lehetünk túl büszkék.

A női labdarúgás viszont büszke lehet a fejlődésére, egészen elképesztő, hogy elsősorban Nyugat-Európában mekkora érdeklődés övezi a legjobbak összecsapásait, elég ha csak a nemrégiben megrendezett Barcelona-Real Madrid női „El Classicóra” gondolunk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, amelyet egészen pontosan 91553 néző tekintett meg. Nem elírás, több mint kilencvenezer ember…

De ez nem csupán egy egyszeri csoda, hiszen ma este is telt ház várja majd a pályára lépő csapatokat.

Azt hiszem, van hová fejlődjünk, mindenesetre bízom benne, hogy a szakembereink árgus szemmel követik az angliai eseményeket, és lelkesen jegyzetelnek. Mert arrafelé valamit nagyon jól csinálnak…

A kontinenstorna mérkőzéseit az M4 csatornán tekinthetjük meg.

Fotó: UEFA.com
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)