Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Beárazták kéziválogatottjainkat az olimpiára

Húsz év után először képviseli mindkét szakág válogatottja a magyar kézilabdát az olimpiai játékokon. Előbb a férfiak vívták ki a párizsi repülőjegyet a tatabányai selejtezőcsoportjukban, majd a nők vették sikerrel a hasonló akadályt Debrecenben. Mindkét nemben teljes a tizenkét fős mezőny, így gyorsan ki is húzták a csoportokat a nyári játékokra.

A férfiak a B-csoportba kaptak besorolást Franciaország, Dánia, Norvégia, Egyiptom és Argentína társaságában. A nők szintén a B-hatosba kerültek, ahol Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Brazília, Angola lesznek az ellenfeleik.

Beszédes, ahogyan a két szövetségi kapitány értékelte a sorsolást. Amíg a hölgyek szakvezetője, Golovin Vlagyimir arról beszélt, abszoválhatónak látja a célkitűzéseket ebben a csoportban, addig Chema Rodríguez szerint a fiúk nem kerülhettek volna ennél nehezebb csoportba.

A két csapat egyaránt 50-es oddszot kapott a végső győzelemre, ami jól mutatja, hogy még a hatfős csoportjukból való továbbjutásra sem egyértelmű favoritok. A maga szorzójával Golovin Vlagyimir lányai az ötödik, míg Chema Rodriguez fiai a negyedik legesélytelenebb válogatottnak számítanak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)