Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Serie A

Ki jut fel a Serie A-ba?

Ma sorsdöntő kérdésekre kapunk választ az olasz labdarúgó-bajnokság második vonalának  küzdelmeit figyelve, ugyanis péntek este eldől, hogy melyik két csapat léphet feljebb egyenes ágon az élvonalba, és kik kísérelhetik meg osztályozó segítségével kiharcolni a még fennmaradó plusz egy Serie A-s helyet.

De nézzük azokat a találkozókat,  amelyek még komoly tétért zajlanak:

Lecce – Pordenone

A forduló talán legegyértelműbb párosítása, ahol a listavezető fogadja a már kiesett sereghajtó gárdát. A Lecce győzelme esetén megnyeri a bajnokságot, és értelemszerűen feljut, ám egy esetleges botlással könnyen a csalódást jelentő osztályozós helyen találhatja magát.
Én azonban nem féltem a délieket, a telt házas Via del Mare stadion közönsége készülhet az ünneplésre.

Perugia – Monza

Ez már sokkal érdekesebb összecsapásnak ígérkezik, ugyanis mindkét csapat számára bőven maradt tétje az utolsó kilencven percnek.
A második, még feljutó helyen álló Monza egy idegenbeli diadallal megváltaná a jegyét a legmagasabb osztályba, igen ám, de az umbriaiak számára is csak a győzelem az elfogadható eredmény, hiszen az utolsó, még osztályozós helyen álló Frosinone éppen három ponttal előzi meg őket (az egymás elleni eredményben a Perugia a jobb).
Gigászi  csatára van tehát kilátás, valószínűleg sok szabálytalansággal, sárga lappal és kevés góllal.

Como – Cremonese

Az egy pont hátránnyal harmadik helyen álló cremonai gárda éppen az előbb említett meccsben bízhat, a Monza esetleges pontvesztése ugyanis megnyitná a kaput számukra, és egy győzelemmel máris a Serie A tagjai lehetnének.
Persze, ehhez a saját mérkőzésüket hozniuk illene, ám úgy gondolom, hogy a stabil középcsapat, a tét nélkül játszó hazaiak ellen ezt meg fogják oldani az egykori Juve-középpályás, Fabio Pecchia tanítványai.

Cosenza – Cittedella

Noha ezen a találkozón már nem a feljutás a tét, a hazaiak számára élet-halál kérdése lesz a győzelem, tudniillik ebben az esetben nagy lépest tesznek előre a bentmaradasért folytatott harcban.
Meglehet, az Alessandria előttük áll, ám ők igazi ki-ki meccset játszanak Paolo Rossi és Roberto Baggio egykori csapatával, a Lanerossi Vicenzával, így számíthatnak rá, hogy a három megszerzett ponttal megelőzik a piemonti alakulatot.
És miután az egész Itáliát átutazó Cittadella számára semmi jelentősége a találkozónak, a calabriai együttes minden bizonnyal megszerzi a hőn áhított győzelmet.

A Tippmix esélylatolgatás rovatunkban ezt a hármas kötést ajánlom nektek:

Lecce – Pordenone hazai (1,22), Como – Cremonese  vendég (1,59), Cosenza – Cittadella hazai (1,83).
A kombinált odds: 3,55

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)