Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Cazoo Masters 2023

Ki lesz a Mester?

Ma estére kiderül, hogy ki nyeri meg a profi sznúkeresek legnagyobb presztízsű meghívásos versenyét, a Mesterek Tornáját, vagyis éjfél körül megtudhatjuk, hogy ki emelheti a magasba a fiatalon elhunyt legendás bajnokról, Paul Hunterről elnevezett csodaszép trófeát.

A tíz nyertig tartó fináléba két sok csatát megélt, rutinos játékos, két egykori világbajnok, a walesi Mark Williams és az angol Judd Trump került be, ráadásul mindketten szokatlan fölénnyel nyerték meg a maguk tegnapi elődöntőit.

Először a negyvenhét esztendős Williams lépett asztalhoz, hogy megállítsa az egyre érettebben játszó Jack Lisowskit, és mi tagadás, ez a vártnál is jobban sikerült neki, ugyanis ellenfele egyetlen frame-et sem tudott nyerni, így rövid időn belül, egy 6-0-ás, úgynevezett „whitewash”-sal távozott.

Nem mintha az esti elődöntőben Trump ellenfele, Bingham sokkal jobban járt volna, bár ő legalább a becsületframe megszerzésével feliratkozhatott az eredményjelzőre.

Azonban bármennyire is sima volt a két finalista elődöntője, a verseny korábbi szakaszában mindketten közel kerültek a kieséshez, sőt Trump kétszer is ott táncolt a szakadék szélén. Először Ryan Day ellen 3-5-nél (ráadásul ekkor a 9. frame-ben visszatett fekete döntött, vagyis egyetlen lökésre volt a búcsútól), majd a negyeddöntőben Hawkins is alaposan ráijesztett, amikor 5-4-es vezetésénél egy nagyobb breakkel hazaküldhette volna.

Williams számára is ismerős lehet ez a helyzet, az ő negyeddöntőjében a sznúkertörtenelem legnagyobb alakja vezetett ellene 5-4-re, de a walesi – mintha csak edzésen lenne – angyali nyugalommal, két nagy breakkel megfordította az összecsapást.

És ha már nagy breakek, külön érdekesség, hogy a torna eddigi legnagyobb sorozatát, egészen pontosan 143-at, három játékos is meglökte, ami (hacsak a döntőben nem születik magasabb) azt jelenti, hogy az ezért járó tizenötezer fontot elharmadolják.

Ez még így sem kevés pénz, de akkor mit mondjon a leendő győztes, aki nem kevesebb mint negyedmillió angol fonttal gazdagabban mosolyoghat a kamerákba a mérkőzés után.

De hát a sznúkervilág legnagyobb mestere ennyit bőven megérdemel…

A döntőt két részletben, 14, illetve 20 órától az Eurosporton láthatjuk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)