Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Snooker masters

Ki lesz a Mester?

Már csak hat játékos maradt állva a profi sznúkeresek idei első Triple Crown versenyén, a londoni Alexandra Palace falai között zajló Mastersen, vagyis Mesterek Tornáján.

A meghívásos eseményre a szokásoknak megfelelően az aktuális világranglista első tizenhat helyezettje kapott besorolást, hogy aztán szintén a megszokott módon, egyenes kieséses rendszerben jussanak el a vasárnapi fináléig.

A küzdelmek nyolc napon keresztül zajlanak, és miután már csak öt mérkőzés maradt hátra, érdemes összefoglalni, hogy mi minden történt a mögöttünk hagyott időszakban. Igazi bombameglepetés nem született eddig, a legmagasabban jegyzett játékosok közül csak a világbajnok Luca Brecel búcsúzott, de az ő szezonja amúgy is csapnivaló, a sheffieldi diadala óta mintha kicserélték volna, szinte meccset is alig bír nyerni. Hát, győzelemre ezúttal sem volt esélye, a szintén maga alatt teljesítő Lisowski játszi könnyedséggel búcsúztatta. Őt viszont tegnap Murphy verte meg magabiztosan.

Ellenben még mindig versenyben van a rekordok sorát birtokló és egyben ranglista vezető Ronnie O’Sullivan, aki előbb a maximumot lökő kínai Dinget, majd a kritikus helyzetekben rendre megremegő Hawkinst győzte le egyaránt 6-3-ra.

Sokkal kalandosabb összecsapása volt a címvédőnek, Judd Trumpnak, aki csupán döntő frémben, azon belül is több mint ötvenpontos hátrányból fordítva múlta felül Kyren Wilsont. Neki eddig csak ez az egy mérkőzése volt, majd ma délután próbálhat meg csatlakozni az elődöntőbe jutott O’Sullivan-Murphy pároshoz. Meglehet, ehhez Ali Carternek is lesz néhány keresetlen szava, aki a tavalyi döntős, Mark Williams ellen bizonyult jobbnak.

Az utolsó negyeddöntőre este nyolckor kerül sor, és nagyon úgy fest, hogy a torna egyik legjobb összecsapása marad a forduló végére, amikor a négyszeres világbajnok Mark Selby az állva maradt egyetlen nem angol játékossal, Mark Allennel nézhet farkasszemet.

Az hogy ennyire fölényben vannak a hazai versenyzők szokatlan lehet, de mint köztudott a kínaiak két legjobbját Bingtaót és Xintongot eltiltották, míg Brecel és Robertson szemmel láthatóan karrierjük egyik legrosszabb idényét próbálják meg átvészelni. Márpedig ezt a játékot önbizalom nélkül nem lehet eredményesen játszani. Még nekik sem…

Egyelőre tehát marad az angol dominancia, mert úgy érzem, hogy az északír Allen is búcsúzni fog a leicesteri sznúkeres ellen.

Sőt, az eddigi meccseken mutatott formák alapján azt gondolom, hogy a végső győzelemre is a „Jester” becenevű klasszis a legesélyesebb. Tippmix esélylatolgatás rovatunkban éppen ezért ezt ajánlom:

Végső győztes: Mark Selby (odds: 6,25)

A mérkőzéseket az Eurosporton követhetjük figyelemmel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)