Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Roland Garros

Ki lesz a Roland Garros bajnoka?

Vasárnap elkezdődött az év második Grand Slam-tornája, a Francia nyílt teniszbajnokság, közismertebb nevén a Roland Garros.

Régóta nem kísérte ennyire felfokozott érdeklődés a férfiak küzdelmét, mint idén, és ez mindenképpen nagyszerű hír a sportág szerelmesei számára. A botrányokkal tarkított Australian Open után, ahol a világelső szerb Novak Djokovicsot, hol engedték indulni, hol nem, hogy aztán végül hazaküldjék, míg mások saját szabad akaratukból nem utaztak Melbourne-be, szerencsére Párizsban minden esélyes pályára léphet.

Ráadásul miután a wimbledoni szervezők úgy döntöttek, hogy kizárják az orosz és fehérorosz játékosokat, jó eséllyel ez a torna lesz idén az egyetlen Grand Slam-torna, ahol a teljes világelit harcba indulhat a trófeáért.

De nézzük, kik lehetnek a legesélyesebbek, akik két hét múlva felemelhetik a serleget?

Az elmúlt évekhez képest hatalmas változás, hogy a fogadóirodáknál már nem a salak koronázatlan királya, a 21-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal a legesélyesebb, sőt egyenesen a harmadik helyre szorult vissza az oltatlansága miatt hónapokat kihagyó Djokovics és a bombaformában játszó csodagyerek, Alcaraz mögé.

Való igaz, mióta januárban megnyerte az Australian Opent, Rafa makacs sérülésekkel bajlódott, és csak hetekkel ezelőtt tért vissza, így nehéz lenne pontosan meghatározni az esélyeit. Ám azt a teniszezőt, aki 13 alkalommal diadalmaskodott a francia fővárosban, mindezt egészen elképesztő, 105-3-as győzelem-vereség mutatóval tette, nem lenne túl bölcs döntés leírni.

És ez még akkor is igaz, ha a szervezők rendkívül nehéz sorsolással „ajándékozták” meg, ugyanis már a legjobb nyolc között összefuthat a címvédővel, Djokoviccsal. Ha pedig ezt a kanyart is sikerrel veszi, akkor a papírforma szerint az ifjú trónkövetelő Alcaraz következhet.

A felső ág tehát bombaerős, de ha ez a hármas nem lenne elég, itt találjuk még a német Zverevet, és a salakspecialista, argentin Diego Schwartzmannt is.

Ha Nadal elvérzik, akkor Djokovics és Alcaraz tehát már az elődöntőben összefuthatnak, és ha csak halvány lenyomatában ismétlik meg a legutóbbi csatájukat, akkor máris előre dörzsölhetjük a tenyerünket. Madridban döntő szett rövidítésben nyert a murciai játékos, és a szabályok megváltoztatása óta ez már a Roland Garroson is összejöhet.

Ám ne szaladjunk ennyire előre, hiszen már az első fordulóban is bőven lesz izgulnivalónk. No, itt most nem a világsztárok hétfői tükörsimának ígérkező meccseire (Nadal-Thompson, Djokovics-Nishioka) gondolok, hanem a férfi mezőny két magyar indulójára, Fucsovics Mártonra és Balázs Attilára, akik 14 óra környékén,  egymás után próbálnak meg túljutni az első körön.

A papírforma alapján erre Marcinak van nagyobb esélye, lévén ő egy selejtezős francia versenyzővel játszik, míg a hosszú sérüléséből felépülő Attila egy korábbi Grand Slam-bajnokkal, a horvát Ciliccsel néz farkasszemet, akinek azért nem a salak a kedvenc borítása, így joggal bizakodhatunk egy sikeres hétfő délutánban.

A Tippmix esélylatolgatás rovatunkban éppen az előbbi okfejtés nyomán a Balázs Attila összes megnyert gémek, 10,5 fölött kimenetelt ajánlom (1,64-es odds).

És már csak azért is hajrá fiúk, tudniillik, ha mindketten nyernek, akkor magyar rangadót láthatunk a második fordulóban.

A Roland Garrost az Eurosport két csatornáján követhetjük figyelemmel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)