Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Ki lesz az olasz és az angol bajnok?

Akik a szezon elején megpróbálták megjósolni, hogy melyik csapat nyeri meg a topbajnokságokat, két ligát minden komolyabb megerőltetés nélkül el tudtak találni.

A Bayern München német és a Paris Saint Germain francia liga aranyérmét talán még az is beikszelte a Tippmix-szelvényén, aki életében nem látott futballmeccset.

Így hát az öt topbajnokságból kettőt gyorsan ki lehetett lőni, ráadásul a spanyol élvonalban is csak egyetlen együttes tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani, és már a tavasz elején borítékolni lehetett Carlo Ancelotti tanítványainak sikerét.

Miután a legtöbb bajnokság hajrája körülbelül annyira volt izgalmas, mint leülni a Margitsziget egyik Duna felőli padjára, és várni, hogy megforduljon a víz folyása, joggal ráncolhatjuk a homlokunkat, és kérhetjük számon a csapatokon, illetve a szövetségeken az izgalmakat.

Bezzeg a ködös Albionban és Itáliaban minden másképpen fest.

Ma így érkeztünk el ennek a két bajnokságnak az utolsó fordulójához.

Mindkét ligának megvannak a maguk aranyvárományosai, de hiába a Manchester City és a Milan apró lépéselőnye, egyetlen ütemtévesztés végérvényesen megfordíthatja a küzdelem alakulását.

Ráadásul a Milan úgy léphet pályára, hogy már egy döntetlennel is bezsebelhetik az aranyérmet a legfőbb riválisaik, azaz a Liverpool és az Internazionale ellenében. De vajon mit szólnak ehhez a már tét nélkül pályára lépő ellenfeleik, az Aston Villa és a Sassuolo?

Én azt gondolom, hogy egyrészt a tudásbeli különbség, másrészt a motiváció fog dönteni, és mindkét bajnokaspiráns győztesen hagyja el a pályát, ezzel megszerezve a hőn áhított elsőséget.

Éppen ezért a Tippmix esélylatolgatás rovatunkban ezt a két kimenetelt ajánlom, amelynek együttes szorzója 1,7.

Az angol bajnokit 19 órától a Spíler1-en,míg az olaszt a Sport2-n 20.45-től tekinthetjük meg.