Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Ki ül fel Európa trónjára?

Ma este a berlini Mercedes-Benz Arénában kiderül, hogy melyik férfi kosárlabda-válogatott lesz Európa legjobbja.

A több mint két héten át tartó kontinensviadal utolsó napján először a bronzmérkőzést rendezik meg, ahol a hazai pályán játszó német csapat küzd meg a nagy meglepetésre az elődöntőbe jutó lengyel együttessel. Az esélyek egyértelműen Schröderék mellett szólnak, egyénileg és csapatként is erősebbek, képzettebbek, így itt valószínűleg kevesebb izgalomra számíthatunk, mint az utána kezdődő, mindent eldöntő összecsapáson.

Noha a torna elején a szakemberek többsége az NBA legjobbjait a soraiban tudó görög, szerb, szlovén triót vizionálta a dobogóra, a kissé tartalékos, ám így is jó nevekből álló francia, illetve spanyol gárda jutott el a fináléig.

Ha visszatekintünk a két döntős útjára az egyenes kieséses szakaszban, gyorsan világossá válik, hogy a kosártudás és a küzdőszellem mellett a szerencsének is nagy szerepe volt benne, hogy ez a párosítás létrejöhetett.

Elég ha csak a Rudy Gobert vezette franciák két utosó pillanatban hosszabbításra mentett meccsére gondolunk, főleg annak tükrében, hogy az olaszok, de legfőképpen a törökök is tisztán nyerő helyzetből, jóformán saját magukat verték meg.

A Hernangomez-testvérek fémjelezte spanyolok pedig a litvánoknak és az elődöntőben a negyedik negyedben még tíz ponttal vezető németeknek mondhatnak köszönetet, az ellenfelek rossz döntései és összeomlása nélkül az ibériaiak is már réges-rég a szabadságukat töltenék.

Ám mindketten itt vannak a fináléban, és ha már így alakult, mindent meg fognak tenni, hogy a legjobbjaik nélkül is újra Európa legjobbjai legyenek.

Elvégre a spanyolok Marc Gasol, Ricky Rubió és Sergio Rodriguez, míg a gallok Nicolas Batum vagy éppen Nando De Colo nélkül emelhetik majd magasba a trófeát.


Egy biztos, fordulatos, az utolsó pillanatig kiélezett döntőre van kilátás, ahol a kispadról beszálló játékosok közti erősség dönthet, méghozzá szembemenve a fogadóirodák esélylatolgatásaival, a spanyolok javára (2,35-ös odds).


A mérkőzést az M4 csatornán 20.30-as kezdettel tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)