Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Garcia - Swiatek

Kialakult a női tenisz vb-döntő párosítása

Hétfőre virradó hajnalban eldőlt, hogy ki csatlakozhat ahhoz a francia Caroline Garciához, aki az első elődöntőben a vártnál sokkal könnyebben győzte le a görög Maria Sakkarit, hogy megmérkőzzön a szezon egyik legrangosabb versenyének első helyéért, vagyis a szezonzáró világbajnokság trófeájáért.

A texasi Fort Worthben rendezett viadalon a női világranglista első nyolc helyezettje indulhatott, köztük a toronymagas favorit, Iga Swiatek. A lengyelek klasszisa elképesztő formában játszotta végig a teljes idényt, többek között két Grand Slam tornán is diadalmaskodott. A csoportmeccsek után úgy festett, hogy ezúttal sem lehet megszorítani, hiszen mindhárom találkozóján simán nyert, összesen csupán tizenhárom gémet veszítve, amely szettenkénti átlagban éppen csak meghaladja a kettőt.

A döntőbe jutásért vívott összecsapáson az a Sabalenka volt az ellenfele, akivel ebben az esztendőben négyszer találkozott, és mind a négy alkalommal le is győzött. Az előzményeket figyelembe véve nem sok minden szólt a fehérorosz teniszező mellett, ám Sabalenkának eszében sem volt feltartott kézzel csatába indulni. Ennek megfelelően azonnal támadólag lépett fel, és az első szettben alaposan ráijesztett a világelsőre. Bombaerős szerváival és alapvonal ütéseivel alig fél óra alatt szinte lelőtte a pályáról a láthatóan meglepett lengyel hölgyet.

Ám örök igazság, hogy egy nagy bajnokot sosem szabad leírni. Swiateket pedig főleg nem. Az első játszma elvesztése után néhány perc szünetet kért, bement az öltözőbe, majd úgy tért vissza, mintha mi sem történt volna. Azonnal elvette ellenfele adogatását, hogy aztán a második szettben vissza se pillantson, és játszi könnyedséggel kiegyenlítsen (2-6, 6-2).

Ekkor joggal gondolhatta mindenki, hogy átbillent a mérleg nyelve, a döntő játszma sima lesz. Bizonyos szempontból igazuk volt azoknak, akik így vélekedtek, ám ezek a megérzések mégis csak tótágast álltak. A mindent eldöntő szettben ugyanis a feje tetejére állt a (tenisz)világ. Sabalenka új erőre kapott, és szinte hiba nélkül lehozta a játszmát, de fogalmazhatunk úgy is, hogy habkönnyen elintézte a toronymagas favoritot (6-1).

A döntőben tehát mindenki elképedésére Ariya Sabalenka-Caroline Garcia összecsapást izgulhatunk végig, amely mindkét játékos számára az élete mérkőzését jelenti majd.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban éppen ezért háromjátszmás találkozóra tippelnék (1,75-ös odds).

A világbajnoki finálét magyar idő szerint keddre virradó 2 órától a Match4 csatornán tekinthetjük meg.