Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Női kosárlabda világbajnokság

Kialakult az elődöntő mezőnye a női kosárlabda vb-n

Ma kora délutánra kialakult a legjobb négy mezőnye a női kosárlabda-világbajnokságon.

A négy országban zajló torna az egyenes kieséses szakaszra Ausztráliába költözött, így magyar idő szerint hajnalban kezdődtek el a negyeddöntők, amelyek kivétel nélkül a papírformának megfelelően alakultak.

Először a legnagyobb esélyes, az alaposan megfiatalított Egyesült Államok gárdája lépett pályára Szerbia ellen, és annak rendje és módja szerint simán átgázolt az amúgy jó formában lévő európai együttesen.

Az olimpia bajnok amerikaiak annak ellenére is simán hozzák a meccseiket, hogy a legendáik, a sportág legnagyobb alakjai nélkül érkeztek.

Másfél évtized után először nem találjuk a keretükben a Kobe Bryant után White Mambának hívott, és a világ legjobb női kosarasának tartott Diana Taurasit, a kiváló irányítót, Sue Birdöt, a nagyszerű centert, Tina Charlest, ám a legfájóbb hiányzó a hónapok óta, Oroszországban raboskodó, állítólag kábítószert birtokló Britney Griner, akihez fogható palánk alatti játékos aligha pattogtatott még a kosárlabdázás történetében.

Ám a fiatalok is zseniálisak, gyorsak, atletikusak és pontosan dobnak, így aligha kérdéses, hogy vasárnap ők emelhetik majd fel a vb-trófeát.

A kihívók is kitettek magukért, Kína, Kanada és Ausztrália is meggyőző fölénnyel lépett túl mai riválisán.

Érdekes és egyben megdöbbentő adat tehát, hogy ezzel eldőlt, miszerint Európát egyetlen ország sem képviseli az elődöntők során.

A folytatásra pénteken reggel 9 órától kerül sor, méghozzá előbb Egyesült Államok- Kanada, majd Kína-Ausztrália párosításban.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban ez utóbbi meccset ajánlanám, ahol az ázsiai válogatottat érzem esélyesebbnek (1,5-ös odds).

Az első mérkőzést az M4 csatornán tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)