Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Swietelsky-Békéscsaba

Kikapott a Békéscsaba

A Békéscsaba 3-0-ra kikapott a német Schwerin otthonában a női röplabda CEV Kupa nyolcaddöntőjében, a párharc szerdai első összecsapásán.

CEV Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

SSC Palmerg Schwerin (német) – Swietelsky-Békéscsaba 3-0 (20, 25, 22)
a magyar csapat legjobb pontszerzői: Vasziljeva 16, Drpa 13

A BRSE a második számú európai sorozat első fordulójában a bosnyák Brckót búcsúztatta kettős győzelemmel, míg a Bundesliga harmadik helyén álló német rivális a szerb Zeleznicart múlta felül.

A szerdai összecsapáson az első játszmában fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a német együttes nyolc ponttal ellépett, amit a Békéscsaba már nem tudott behozni. A második felvonásban Tóth Gábor csapata közel járt az egyenlítéshez, de az utolsó labdamenetekben a Schwerin játszott pontosabban. A harmadik szett is hasonlóan alakult, a BRSE nem tudott szépíteni, így 3-0-ra kikapott Németországban.

A párharc visszavágóját egy hét múlva rendezik a Viharsarokban.

A sorozatban magyar részről még a Szent Benedek RA érdekelt, a balatonfürediek csütörtökön ideiglenes otthonukban, a budapesti Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban fogadják a cseh Dukla Liberecet.

Forrás: MTI; Fotó: hunvolley.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)