Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
DVTK HUN-Therm

Kikapott a Mersintől a DVTK

Az újonc DVTK hazai pályán nagy csatában kikapott a favorit török Mersintől csütörtökön a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában.

Eredmény:

Női Euroliga, 11. forduló, B csoport:

DVTK HUN-Therm – Mersin (török) 77-78 (22-25, 19-15, 15-20, 21-18)

a magyar csapat legjobb dobói: Guirantes 21, Bernáth 15, Aho 11, Green 10, Garbin 10

A DVTK egy hete nagy csatában megnyerte odahaza a B csoport magyar rangadóját a címvédő Sopron Basket ellen, Völgyi Péter tanítványai hosszabbítás után gyűrték le riválisukat, és 6/4-re javították győzelmi mutatójukat. A Mersin ugyanilyen mérleggel érkezett Miskolcra, a két gárda törökországi összecsapásán 77-58-ra a rivális győzött novemberben.

A miskolci meccset is az ellenfél kezdte jobban, a Puerto Ricó-i Arella Guirantes irányította hazaiak végig futottak az eredmény után a nyitónegyedben. A palánk mögötti „kemény mag” által hangosan buzdított Diósgyőr a 14. percben, 29-27-nél vezetett először, majd a nagyszünetben az őszi világbajnokságon is szerepelt Guirantes 14. pontjával 41-40 volt az állás.

Térfélcsere után a mesés költségvetésű, sztárokat összevásároló Mersin – melynek kispadján a Sopronban is megfordult Roberto Iniguez ült – egy 6-0-s rohammal nyitott, de Bernáth Réka kosaraival ismét felzárkóztak a magyarok. Az utolsó játékrész 56-60-ról indult, a szintén magyar válogatott Aho Nina szórta a triplákat, s a hajrá minden addiginál nagyobb izgalmakat hozott. Másfél perccel a vége előtt, Guirantes 21. pontjával a házigazdák újra átvették a vezetést (75-74), 13 másodpercnél a kétszeres WNBA-bajnok DeWanna Bonner duplájával megint a Mersin volt előrébb (77-78), az utolsó DVTK-támadásból pedig már nem sikerült kosárra dobni a labdát.

A miskolci együttes kedden a spanyol Gironát látja vendégül.

Forrás: MTI; Fotó: dvtk.eu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)