Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Kiss Norbi

Kiss Norbert nagy győzelmet aratott az esőben a Nürburgringen

A nyolcadik helyről rajtolva aratott látványos és magabiztos győzelmet Kiss Norbert, a Révész Racing címvédő és négyszeres Európa-bajnok versenyzője a gyorsasági kamion Eb németországi hétvégéjének szombat délelőtt rendezett második futamán.

A 38 éves szombathelyi pilóta a rendhagyó módon péntek délután rendezett első versenyen a pole pozícióból startolva nyert, így a fordított rajtrács szabályának értelmében a második viadalt a nyolcadik pozícióból kellett kezdenie.

Kiss az esős körülmények között lebonyolított 12 körös futamon látványosan gyorsabb volt riválisainál, sorra előzte meg az előtte haladókat, sőt, a második-harmadik helyért csatázókat egyszerre hagyta le. A címvédő így hamar az élre állt, s bár volt egy 10 másodperces időbüntetése a sebességhatár átlépése miatt, így is csaknem négy másodperces előnnyel diadalmaskodott. A versenyt a kilencedik körben piros zászlóval leintették, az egyik kamion ugyanis a sóderágyban kötött ki és a versenybíróság biztonsági okokból már nem hagyta lefutni a hátralévő távot.

A program 13.35 órától a hétvége második időmérőjével folytatódik a Nürburgringen, majd 18 órakor rendezik a harmadik futamot. A hétvége vasárnap 13.35-kor a negyedik viadallal zárul.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/kissnorbidriver
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)