Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Koch Máté

Koch Máté ezüst-, Kun Anna bronzérmes

Két magyar éremmel zárult a férfi és női párbajtőrözők világkupa-versenyének egyéni viadala: a férfiaknál Koch Máté ezüst-, a nőknél Kun Anna bronzérmet szerzett.

A férfiak isztambuli olimpiai kvalifikációs állomásán a 64-es táblán két magyar-magyar asszóra került sor: Nagy Dávid Bányai Zsombort, Andrásfi Tibor pedig Keszthelyi Zsombort győzte le, a két kiemelt, Siklósi Gergely és Koch Máté is győztesen hagyta el a pástot. A 16 közé csak Koch és Nagy jutott be, aztán Nagy is kiesett, viszont Koch meg sem állt a döntőig. Az aranyéremért rendezett asszóban 12-10-re vezetett Alexandre Bardenet ellen, de francia riválisa egyenlített, és az „aranytust” is bevitte.

Koch Máté ezüstérme mellett Nagy Dávid 12., Siklósi Gergely 18., Andrásfi Tibor 30., Keszthelyi Zsombor 37., Bányai Zsombor pedig 45. lett a- viadal honlapja szerint.

A nők az egyesült arab emírségekbeli Fudzsairahban léptek pástra, a 64 között érdekelt három magyarból Kun Anna olasz, svájci, dél-koreai és brazil ellenfele legyőzésével bejutott a négy közé. A jelenlegi legeredményesebb magyar vívónő az elődöntőben 15-11-es vereséget szenvedett a hongkongi Kong Man Wai Viviantól, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Muhari Eszter a 32 között, Kardos Eszter pedig már az első fordulóban kikapott és kiesett.

A két világkupa a csapatversennyel zárul vasárnap.

Forrás: MTI; Fotó:Bizzi Team
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)