Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Kötelező győzelemmel lépnének közelebb az Eb-hez a lengyelek

Hat európa-bajnoki pótselejtezőt is rendeznek csütörtökön. A küzdelmek három ágon zajlanak, mindegyiken két-két elődöntő győztese küzd majd meg az áganként egy Eb-kvalifikációs lehetőségért.

Arésztvevők közül az egyik legnagyobb érdeklődés a lengyel válogatottat övezi, amely a 2022-es vb után újabb nagy tornán méretné meg magát. Ehhez első körben az észteket, majd a Wales–Finnország párosítás győztesét kell legyőznie.

A csapatok a szabályok értelmében a Nemzetek Ligája 2022/23-as kiírásának eredménye alapján kapták meg a pótselejtezős szereplés lehetőségét. A lengyelek mint A-ligás csoportharmadik kerültek a playoffba, míg az észtek kvótájának a D-divízió csoportgyőzteséig kellett „lepattannia”, hogy célba érhessen.

A keretek között szintén jelentős a különbség. Az észteknél mindössze két játékos becsült értéke éri el az eurómilliós nagyságrendet, míg a lengyelek kerete számos topligás labdarúgót sorakoztat fel.

A továbbjutó a Wales – Finnország párosítás győztesével vív meg az Eb-kijutásért.

 

(Kiemelt kép: Łączy nas piłka/Facebook)

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)