Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Magyar vegyes curling válogatott

Közel volt a bravúrhoz a magyar válogatott

A magyar válogatott fordulatos összecsapáson 10-6-ra kikapott a svájci együttestől az Aberdeenben zajló curling vegyescsapat világbajnokságon hétfőn.

A Tatár Lőrinc, Joó Linda, Kalocsai-Van Dorp Vera, Kalocsay Ottó Dániel összeállítású alakulat a viadal eredményközlő oldala alapján két endig még vezetett, ám utána 3-0-s svájci részsikerrel fordult a kocka. A folytatásban is jól tartotta magát a magyar egység, és az ötödik end végén egyenlített (3-3). A hatodik játékrészben remekelt a válogatott, 3-0-t produkált, ám az esélyesebb rivális 5-0-val válaszolt. A záró end így a svájciak 8-6-os előnyéről indult, ebben pedig ismét ők voltak a jobbak.

A magyarok a szombati nyitónapon 9-3-ra kaptak ki a házigazda skótoktól, vasárnap pedig Szlovákiát 7-2-re, Luxemburgot 8-1-re győzték le. Így aztán a 9 csapatos C csoportban jelenleg holtversenyben a negyedik helyen állnak.

A vb-n négy csoportban zajlanak a küzdelmek, az elsők a negyeddöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyezettek a negyeddöntőbe jutásért mérkőznek.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/huncurling
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)