Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Labdarúgás

Kupacsütörtök három magyar csapattal

A tegnapi Bajnokok Ligája selejtező után ma újabb három magyar csapat, sorrendben a Kisvárda, a MOL Fehérvár és a Puskás Akadémia lép pályára a nemzetközi kupaküzdelmekben, méghozzá a nemrégiben életre hívott Konferencia Liga selejtezőjében.

A magyar futball szerelmesei számára különösen jó hír, hogy a három résztvevőnk szép sorban egymás után játszik, így az igazi fanatikusok az M4 csatornán szép egymásutánban megtekinthetik mindegyikőjük összecsapását.

No, de nézzük a párosításokat és ismerkedjünk meg az ellenfelekkel:

Magyar idő szerint 16 órakor kezdődik a Kisvárda kazahsztáni vendégjátéka, méghozzá a szebb napokat is megélt, idén csak a bajnokság hatodik helyén szerénykedő Kajrat Almati otthonában. Mint emlékezhetünk rá, a BL-selejtező 1. fordulójában a Ferencváros is kazah csapatot fogott ki, így valamelyest tisztában lehetünk az erőviszonyokkal, ugyanis az FC Kajrat is hasonló stílusban játszik, mint a Tobol. Kellemetlen, sokat futó és ütköző stílusú gárda, ám a labdazsonglőröket ne itt keressük. Ezzel együtt nehéz, küzdelmes, döntetlen eredmény körüli mérkőzésre számíthatunk.

A trilógia második felvonásának 19 órai kezdettel Székesfehérvár ad otthont, ahol a tavalyi csalódást keltő bajnoki szereplés után éledező „Vidi” a messzi távolból, egészen pontosan Azerbajdzsánból érkező Gabala együttesét fogadja. A vendégek néhány évvel ezelőtt már jártak hazánkban, ráadásul nem is akármilyen sikerélménnyel távozhattak, miután az Európa Liga selejtezőjében legyőzték az MTK gárdáját, hogy aztán hazai pályán is ők diadalmaskodjanak. Jó lesz tehát vigyázni, nem veszélytelen csapat látogat el a királyok városába.

A kupanap záró felvonásában, 21.30-tól talán a legnehezebb dió következik. Mondhatjuk, hogy a Puskás Akadémia alaposan belehúzott a sorsoláskor, amikor a portugál Vitória de Giumaraes csapatát sodorta útjukba a sors. Az amúgy is futballnagyhatalomnak számító luzitánok hatodik legjobb alakulata  bárkivel képes felvenni a versenyt, elég ha csak azt említjük meg, hogy három szezonnal ezelőtt az Európa Liga csoportkörében vitézkedtek, legyőzve többek között az Eintracht Frankfurtot, és döntetlent elérve az Arsenal ellen.

Mindent összevetve három nehéz összecsapásra számíthatunk, és nagyon fontos lenne, hogy bíztató eredményeket érjünk el a jövő heti visszavágók előtt. És ez még akkor is igaz, ha úgy fest, hogy az ellenfeleink rutinosabbnak tűnnek a nemzetközi porondon. Az optimista jóslat szerint két csapatunk is továbbjuthat, ám ez csak akkor sikerülhet, ha az első perctől az utolsóig száz százalékot nyújtanak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)