Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
FTC-Shamrock - Európa Liga

Legalább legyen meg az Európa Liga

Noha a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutás a múlt heti, Qarabag elleni Üllői úti vereség miatt sajnos nem sikerült a Ferencváros csapatának, a nemzetközi kupaszereplés még olyannyira nem fejeződött be, hogy a Slovan elleni párharcnak köszönhetően biztosan résztvevői lesznek az őszi kupaküzdelmeknek.

De vajon melyik kupában? Fogas kérdés, de ez már csak a zöld-fehéreken múlik, akik ma este a világverőnek aligha nevezhető ír Shamrock Rovers csapatát látják vendégül.

Ha a zöldek sikerrel veszik ezt a három centiméteres akadályt, akkor a második számú kupasorozat csoportkörében folytathatják, de ha el is buknának, akkor sem történik tragédia (dehogynem), már mindenképpen belépőjegyet váltottak a Konferencia Liga legjobbjai közé.

Nyilván múlt hét kedden még teljesen más célok vezették az Oroszországból importált sztáredző, Csercseszov mester tanítványait, de úgy fest, hogy ő sem tudott csodát csinálni. Már amennyire csoda lett volna, hogy egy háromszor annyit érő játékoskerettel túljussanak egy legfőképpen azeriakból álló kaukázusi alakulaton.

Ez van, a Bajnokok Ligája idén is magyar csapat nélkül marad. Akartam írni, hogy magyar résztvevő nélkül, de a Ferencvárosban legfeljebb nagyítóval találhatjuk meg a honfitársainkat.

Ellenben a jó nevű Qarabaggal, és az azeriek mostani ellenfelével, a cseh Plzennel. Mert ebből a két gárdából az egyik biztosan Bajnokok Ligája főtáblás lesz. Hogy hány hazai játékos van közöttük? Hat, illetve nyolc. Jó, a Fradiban is volt egy. Vagy kettő. De vajon milyen nyelven beszélgethetnek? A németet szánalmasan törő mesterrel? Esetleg angolul? Bábeli zűrzavar…

Szóval a Ferencvárosban ez a veszély nem fenyeget, mi itt Magyarországon a klasszis idegenlégiósokra építünk. Ja, és pihenünk. Nehogy elfáradjanak a srácok. Húszmillióért bőven elég egy meccs hetente….

De talán ma menni fog. Bár a Shamrock játékosai sem analfabéták…

Hiszen mindegyik ír.

És olvas…

És meghal a pályán. A mi zsoldosaink viszont aligha. Ők jól élnek így is, úgy is…

A várható kezdőcsapatok:

Ferencváros: Dibusz; Pászka, Kovacevic, Knoester, Civic; Vécsei, Besic; Auzqui, Mercier, Traore; Boli

Shamrock Rovers: Mannus; Hoare, Cleary, Grace; Finn, O’Neill, Towell, Watts, Lyons; Greene, Gaffney

A mérkőzést az M4 élőben közvetíti.

Fotó: https://www.facebook.com/fradi.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)